У 2024 році Світле Христове Воскресіння – Великдень – православні та греко-католики відзначать 5 травня. Напередодні свята господині підбирають рецепти страв, якими дивуватимуть гостей за столом, а також незвичні варіанти пасок. І якщо ви вже робили класичну українську паску на дріжджах, цього разу приготуйте шоколадну паску. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася відома кондитерка і блогерка Лілія Цвіт.
Читайте також: Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт.
Інгредієнти для білого тіста: дріжджі сухі (7 г), борошно (450 г), цукор (120 г), вершкове масло (120 г), яйця (3 шт.), молоко (80 мл), родзинки (60 г), сіль (щіпка).
Інгредієнти для шоколадного тіста: дріжджі сухі (7 г), борошно (300 г), какао (100 г), цукор (120 г), вершкове масло (120 г), яйця (3 шт.), молоко (80 мл), родзинки (60 г).
Інгредієнти для шоколадної скоринки: вершкове масло (40 г), цукрова пудра (30 г), яйця (1 шт.), борошно (100 г), розпушувач (10 г), какао (30 г), кокосова стружка (30 г), ванілін.
Приготування:
Спочатку приготуємо світле тісто: у миску висипаємо просіяне борошно, цукор, дріжджі, сіль, все ретельно перемішуємо.
В іншу миску розбиваємо яйця і додаємо до них розтоплене вершкове масло та тепле молоко. Перемішуємо вінчиком.
Вливаємо яєчну суміш у сухі інгредієнти та замішуємо тісто. Вимішуємо близько 10 хвилин.
Потім додаємо родзинки, які потрібно заздалегідь залити окропом на 5-10 хвилин, вимішуємо.
Викладаємо тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплі на 1,5 години.
Готуємо шоколадне тісто: просіяне борошно з’єднуємо з дріжджами, цукром та какао. В іншу миску розбиваємо яйця і додаємо до них розтоплене вершкове масло та тепле молоко. Перемішуємо вінчиком.
Вливаємо яєчну суміш у сухі інгредієнти та замішуємо шоколадне тісто. Вимішуємо близько 10 хвилин, потім додаємо родзинки.
Викладаємо шоколадне тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплі на 1,5 години.
Читайте також: Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.
Готуємо шоколадну скоринку: з’єднуємо борошно, какао, цукор, розпушувач, додаємо яйце та розм’якшене вершкове масло. Замішуємо густе тісто.
Загортаємо в харчову плівку та відправляємо на 1 годину в холодильник.
Коли тісто підійде, обминаємо його та ділимо на 4 частини.
Кожен шматочок тіста викладаємо на пергамент і розрівнюємо в пласт товщиною приблизно 7-10 мм. Те саме робимо і з шоколадним тістом.
Потім на біле тісто викладаємо шоколадне і разом з пергаментом скручуємо в рулет, потім формуємо кулю. Повторюємо те саме з іншими частинами тіста – в результаті вийде 4 заготовки для паски.
Тісто для шоколадної скоринки виймаємо з холодильника та ділимо на 4 частини. Кожну частину розкочуємо за допомогою качалки між двома частинами пергаменту.
У центр викладаємо заготовку, формуємо кулю разом із шоколадною скоринкою, потім занурюємо в перемелену кокосову стружку. Викладаємо у форму для випікання.
Залишаємо шоколадні паски в теплі на 30-40 хвилин.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С і випікаємо вологі паски з шоколадом приблизно 40 хвилин.
Цікаві новини для вас:
- Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: прості способи врятувати випічку.
- Блогерка поділилася рецептом оригінальної паски, яку можна навіть не прикрашати: відео.
- Як приготувати італійську паску мпанетоне, яка довго не черствіє: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.