Багато господинь уже планують меню на Великдень, який українці відзначать цього року 5 травня. Головні страви на святковому столі – це, звичайно ж, паска, яку можна приготувати за традиційним рецептом на дріжджовому тісті або зробити сирну зі смаком “Тирамісу” без випічки, і крашанки. theLime ділиться оригінальними способами, як можна пофарбувати їх за допомогою натуральних барвників.
Простий спосіб показала блогер під ніком kelbas_v на своїй сторінці у соцмережі Instagram.
Читайте також: Мерехтливі крашанки – цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня.
Як пофарбувати крашанки за допомогою натуральних барвників?
Червоноголова капуста
Червоноголову капусту нарізаємо на дрібні кубики, заливаємо водою, солимо і варимо 30 хвилин: частину відвару зливаємо в окрему миску, додаємо 2 ст. л. оцту, викладаємо в нього гарячі варені яйця, чекаємо 2-4 години, отримуємо блакитні яйця.
У частину відвару, що залишилася з вареною капустою, “закопуємо” гарячі варені яйця, додаємо 2 ст. л. оцту і залишаємо на 2-4 години, отримуємо блакитний мармур.
Куркума
Беремо 20-30 г куркуми, заливаємо 750 мл окропу, вливаємо 2 ст. л. оцту, кладемо гарячі варені яйця і чекаємо 2-6 годин. Отримуємо жовті яйця.
Читайте також: Крашанки в цибулевому лушпинні, які робили наші бабусі: оригінальний спосіб з листочками.
Чай каркаде
80-100 г чаю каркаде заливаємо 2 л окропу, чекаємо 10 хвилин.
Частину відвару зливаємо в окрему мисочку і викладаємо гарячі варені яйця, додаємо 2 ст. л. оцту, чекаємо 2-6 годин. Отримуємо насичено фіолетові яйця.
Дістаємо з відвару кілька яєць буквально через 10-15 хвилин, і яйця стануть яскраво-фіолетовими.
У частину відвару з пелюстками каркаде закопуємо гарячі варені яйця, залишаємо на 2-4 години, отримуємо космічні яйця.
Якщо їх дістати з відвару і відразу ж протерти серветкою, то отримаємо сірі яйця.
У холодну воду додаємо 1 ст. л. з гіркою куркуми та 50 г чаю каркаде (для більш рівномірного кольору рекомендуємо брати 5 пакетиків каркаде), кладемо холодні сирі яйця, варимо 12-15 хвилин, можна діставати відразу або дати яйцям охолонути в розчині. Отримаємо зелені яйця.
Важливо: обов’язково даємо крашанкам повністю висохнути після того, як дістаємо їх із розчинів. В іншому випадку стирається колір.
Переглянути цей допис до Instagram
Цікаві новини для вас:
- Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.
- Не тільки сіль: що додати у воду при варінні яєць, щоб вони добре чистилися.
- Як прикрасити паску на Великдень квітами з маршмеллоу: блогерка показала простий спосіб.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.