На Чернігівщині за старовинним рецептом готують суп із маком. Про це розказала жителька селища Варва Чернігівської області. Саме такий суп готували їй її мама та бабуся.
Для його приготування необхідно небагато простих інгредієнтів, а найголовнішим із них є мак. Так, саме суп з маком готували у с. Світличне Варвинської громади.
За рецептом потрібна картопля, мак, цибуля, морква, лавровий лист і вершкове масло. Попередньо замочити мак в окропі або ж прокипʼятити та залишити на 10 хвилин, щоб набух.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Хрещатик» у новому аранжуванні: Павло Зібров записав кліп разом з військовим оркестром з Чернігова
Картоплю почистити, нарізати та поставити варитися, посолити на смак. Цибулю і моркву нарізати та зробити засмажку, додати вершкове масло. З маку злити рідину, пересипати в блендер, додати пів склянки окропу та перебити до появи «макового молока».
Оскільки раніше не було сучасних помічників, то використовували ступу і товкач, у якому перетирали мак замість блендера. Картоплю трішки потовкти, закинути засмажку з овочів, лавровий лист і додати мак.
Варити на маленькому вогні до готовності.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv
Джерело: «Чернігівщина туристична»