Перші страви – невід’ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону. У теплу пору року багато господинь часто готують окрошку – традиційний холодний суп. Обов’язкові компоненти цієї страви: кефір або сметана, квас, свіжі огірки, кріп, зелена цибуля, розтерта із сіллю, гірчиця, яйце. theLime підібрав простий рецепт окрошки, яким поділилися на YouTube-каналі “Food Good – смачні рецепти по-русски“.
Читайте також: Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі з вареними яйцями.
Інгредієнти: свіжі огірки, редиска, цибуля, варена картопля, варені яйця, варена ковбаса, кефір, вода, сметана, зелень, гірчиця.
Приготування:
Спочатку необхідно почистити та зварити картоплю в окремій каструлі – приблизно 20-25 хвилин після закипання води. Чекаємо, доки вона трохи охолоне, і нарізаємо маленьким кубиком.
В іншому посуді відварюємо вкруту яйця – 10 хвилин після закипання води. Потім очищаємо від шкаралупи, подрібнюємо так само, як і картоплю.
Огірок та редиску промиваємо у проточній воді, нарізаємо.
Читайте також: Кулінарна блогерка порадила, що додати в окрошку, щоб зробити її ще смачнішою.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо в проточній воді, подрібнюємо ножем. Зазначимо, що багато хто не кладе цей інгредієнти в окрошку.
Варену ковбасу очищаємо від плівки і також нарізаємо маленьким кубиком.
Зелень (петрушку, кріп, зелену цибулю) заздалегідь промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Подрібнюємо ножем.
Викладаємо всі підготовлені інгредієнти у велику каструлю, заливаємо кефіром та холодною кип’яченою водою, щоб отримати потрібну консистенцію. Також додаємо трохи сметани, все перемішуємо.
Солимо окрошку і додаємо трохи гірчиці для пікантності.
Розливаємо в порційні тарілки та подаємо до столу.