3.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Найгірший хліб для здоров’я визначили вчені
(lady.kyiv.ua)

Найпопулярніші

Бутерброди з маслом або шинкою, смажений хліб, грінки – ці закуски вкрай популярні. Багато хто знає про наслідки частого вживання хлібобулочних виробів, але не всі здогадуються про справжню шкоду знайомого всім продукту.

За словами фахівців, найбільш небезпечним є білий хліб. Вони розповіли про його основні недоліки.

“Цукор до небес”

При частому вживанні білого хліба цукор в крові може “злетіти до небес”. Справа в тому, що цей продукт відрізняється високим вмістом вуглеводів і, як наслідок, глікемічним індексом (ГІ). ГІ-це показник того, наскільки різко їжа може підвищити рівень глюкози в організмі. Для порівняння: цільнозерновий хліб має ГІ 53, а продукти з високим вмістом клітковини, такі як нут, – 28. На це вказують дані.

Набір ваги

Вживання в їжу більшої кількості продуктів з високим ГІ, таких як білий хліб, призводить до збільшення ваги і підвищення ризику діабету. При цьому більш здорові дієти можуть допомогти знизити масу тіла і контролювати метаболізм глюкози та інсуліну.

Ризик Альцгеймера

Серед 1230 осіб у віці від 70 до 89 років у тих, хто споживав найбільше багатих вуглеводами продуктів, таких як хліб, ймовірність розвитку когнітивних порушень або недоумства була майже вдвічі вище, ніж у тих, хто цього не робив.

Голод

Білий хліб позбавлений насичують макроелементів, які служать для відключення гормонів голоду. Це призводить до постійного бажання їсти.

Джерело useti.org.ua

Lady

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини