Аргентинці через значні економіччна проблеми, зокрема інфляцію, вимушені споживати менше яловичини ніж будь-коли.
Про це повідомляє Reuters.
Цього року споживання яловичини, традиційного для аргентинців прдукту, впало майже на 16%.
“Яловичина є невід’ємною частиною аргентинської дієти, це як якщо б макарони були виключені для італійців.
Я вважаю, що аргентинці можуть відмовитися від чого завгодно в такі важкі часи, як зараз. Але ми не можемо обійтися без м’яса”, – сказала Reuters 66-річна пенсіонерка Клаудія Сан-Мартін, стоячи в черзі до м’ясної крамниці.
Тим не менш, як зазначають, цього року аргентинці їдять приблизно 44 кілограми чловичини на рік, що різко знизилося з більш ніж 52 кг в минулому році і цілих 100 кг на рік в 1950-х роках.
Частково це пояснюється довгостроковим переходом на інші види м’яса, такі як свинина і курятина, а також на дешевші продукти харчування, такі як макарони. Але цьогорічне падіння було спричинене майже 300% інфляцією та стагнацією економіки, а також жорсткими заходами економії, запровадженими президентом-лібертаріанцем Хав’єром Мілеєм.
Нагадаємо:
У травні в Аргентині відзвітували про профіцит бюджету в розмірі 2,57 мільярда доларів, що є найбільшим показником за правління президента-лібертаріанця Хав’єра Мілея.
Президент Аргентини Хав’єр Мілей планує звільнити 70 000 державних службовців у найближчі місяці, що є одним з прикладів того, як лібертаріанський підхід пропонує скоротити непомірно роздутий державний апарат.
Центральний банк Аргентини дозволив випуск купюр номіналом 10 тисяч і 20 тисяч песо на фоні найбільшої у Південній Америці інфляції.
Економічна правда