-0.7 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Царське варення з порічок – рецепт густого варення на випічку
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Літній сезон консервування у розпалі і господині поспішають приготувати смаколики з сезонних ягід і фруктів. Якщо у вас є вибір ягід – малини, смородини і порічок – спробуйте приготувати царське варення. Воно має неймовірний смак і аромат, виходить досить густим, тож його можна буде використовувати взимку до різноманітної випічки.

Авторським рецептом царського варення поділилася відома фудблогерка Лілія Цвіт у своєму YouTube-каналі.

Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.

“Це варення точно все з’їдять! Воно дуже смачне і ароматне, а колір просто чудовий! Часто додаю його до пляцків, бо має кислинку і не приторне. Готується з різних ягід. Порічку можна замінювати смородиною і навпаки”, – пояснила Лілія “родзинку” смаколика.

Інгредієнти:

  • порічки (червона або біла смородина) – 1 л (500 г),
  • смородина – 1 л (500 г),
  • малина – 0,5 л,
  • лимон (апельсин) – 1 шт.
  • цукор – 1250 г.

Приготування:

Ягоди – порічки і чорну смородину – потрібно ретельно помити і дати висохнути. Потім додати до ягід малину і перебити все блендером або ж пропустити через м’ясорубку.

Після того рідку ягідну масу треба перелити у каструлю, де буде варитися варення, і додати перемелений лимон.

“Його ми використовуємо з цедрою, але обов’язково треба вийняти кісточки”, – звернула увагу блогерка.

Читайте також: Не тільки варення і джеми: приготуйте смачний вишневий соус до м’яса.

Після того ягідну масу треба засипати цукром, перемішати і поставити на невеликий вогонь. Під час варіння з варення прибираємо піну і доводимо до кипіння.

“Як тільки варення закипить, забираємо його з плити. Довго варити непотрібно, щоб варення не втратило колір і щоб зберегти вітаміни”, – пояснює Лілія.

Потім гаряче варення слід розлити по сухих стерилізованих банках і закрити кришками, залишивши на 5 хвилин перевернутими вверх дном.

“Даємо варенню охолонути і вже можемо зберігати його як готовий продукт”, – додала блогерка.

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати з вишень пряний соус до м’яса: смачний рецепт на зиму.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Готуємо часникові стрілки у сметанному соусі: простий рецепт.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини