Літній сезон консервування у розпалі і господині поспішають приготувати смаколики з сезонних ягід і фруктів. Якщо у вас є вибір ягід – малини, смородини і порічок – спробуйте приготувати царське варення. Воно має неймовірний смак і аромат, виходить досить густим, тож його можна буде використовувати взимку до різноманітної випічки.
Авторським рецептом царського варення поділилася відома фудблогерка Лілія Цвіт у своєму YouTube-каналі.
Читайте також: Що приготувати з порічок, але не варення: рецепти смачних соусів до м’яса.
“Це варення точно все з’їдять! Воно дуже смачне і ароматне, а колір просто чудовий! Часто додаю його до пляцків, бо має кислинку і не приторне. Готується з різних ягід. Порічку можна замінювати смородиною і навпаки”, – пояснила Лілія “родзинку” смаколика.
Інгредієнти:
- порічки (червона або біла смородина) – 1 л (500 г),
- смородина – 1 л (500 г),
- малина – 0,5 л,
- лимон (апельсин) – 1 шт.
- цукор – 1250 г.
Приготування:
Ягоди – порічки і чорну смородину – потрібно ретельно помити і дати висохнути. Потім додати до ягід малину і перебити все блендером або ж пропустити через м’ясорубку.
Після того рідку ягідну масу треба перелити у каструлю, де буде варитися варення, і додати перемелений лимон.
“Його ми використовуємо з цедрою, але обов’язково треба вийняти кісточки”, – звернула увагу блогерка.
Читайте також: Не тільки варення і джеми: приготуйте смачний вишневий соус до м’яса.
Після того ягідну масу треба засипати цукром, перемішати і поставити на невеликий вогонь. Під час варіння з варення прибираємо піну і доводимо до кипіння.
“Як тільки варення закипить, забираємо його з плити. Довго варити непотрібно, щоб варення не втратило колір і щоб зберегти вітаміни”, – пояснює Лілія.
Потім гаряче варення слід розлити по сухих стерилізованих банках і закрити кришками, залишивши на 5 хвилин перевернутими вверх дном.
“Даємо варенню охолонути і вже можемо зберігати його як готовий продукт”, – додала блогерка.