27 C
Kyiv
Середа, 10 Липня, 2024

У Житомирі планують виділити землю під будівництво фармацевтичного підприємства з іншого міста
(1.zt.ua)

Найпопулярніші

Під час позачергового засідання сесії міськради 27 червня було прийнято рішення надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вулиці Корольова, для підприємства ТОВ “БІОЛІК ФАРМА”, яке наразі релокується з Харківщини до Житомира.

“БІОЛІК ФАРМА” – національний виробник фармацевтичної продукції, який спеціалізується на виготовленні препаратів для лікування, діагностики та профілактики інфекційних захворювань різної етіології, зокрема, це бактеріальні вакцини, дієтичні добавки та навіть косметичні засоби.

Співзасновник компанії Олександр Загуменний розповідає, що рішення про переїзд вмотивовано тим, що внаслідок воєнних дій на території Харківської області підприємство зазнало значних втрат власних потужностей, зокрема вони втратили цех з розробки вакцин:

“У зв’язку з тим, що у нас саме виробництво знаходиться біля Харкова, зі сторони Бєлгорода, тому й неодноразово, скажімо так, потрапляли під обстріли, і, приблизно 50% потужностей ми вже втратили. Зокрема, цех з виготовлення вакцин: коклюш, дифтерія та ін. Підприємство прийняло рішення цей цех відновлювати, але прийняли рішення релокуватися вже в місто Житомир. Придбали тут приміщення, на Корольова, 132, і вже на базі цього приміщення будемо частину виробництва запускати саме в Житомирі”.

За словами підприємця, на базі нашого міста їхня компанія, для початку, планує залучити на роботу близько 200 людей, однак вже є думки щодо подальшого розширення штату та охоплюваної земельної території міста.

1.zt.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини