Обстеження провели у Комунарському районі

На підставі масових звернень мешканців Комунарського району, у нічний час 26 червня здійснено виїзд групи мобільного моніторингу для виявлення фактів забруднення атмосферного повітря, повідомляється у телеграмі Держекоінспекції.

Читайте також: Міндовкілля: на підприємствах уникнути аварійних відключень неможливо, але запобігти негативним наслідкам знеструмлень для екології – реально


Так, в ході перевірки, здійснено обстеження зони житлової забудови та у місцях розташування підприємств та організацій, плавневої частини району.

За результатами виїзду інспектори не виявили підприємств, діяльність яких призводить до погіршення якості атмосферного повітря.

Однак такі перевірки триватимуть і надалі. Державна екологічна інспекція Південного округу продовжить роботу в складі мобільної групи, аби встановити факти порушення природоохоронного законодавства.

Також ми писали, що працівники Держекоінспекції Південного округу провели планову перевірку Кушугумської селищної ради та виявили чимало порушень у сфері охорони природного середовища. Серед них порушення правил видалення дерев, відсутність заходів з утилізації відпрацьованих акумуляторів та відсутність обліку відходів.