Рецепт приготування дуже простий

Цей рік видався дуже плодючим для абрикосів. Тому сьогодні розповідаємо рецепт смачного пирога, який допоможе вам відчути цей фрукт в дещо іншому вигляді.

Читайте також: «Бочки» з кабачків зі свининою, сиром та помідорами – рецепт неймовірно смачної вечері

Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • абрикоси – 1 кг;
  • вершкове масло – 150 г;
  • борошно – 360 г;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 2 ч. л.;
  • яйця – 4 шт;
  • вода – 2 ст. л.;
  • дрібка солі;
  • молоко – 150 мл;
  • вершки 33% – 100 мл.

Вершкове масло наріжте маленькими кубиками, додайте 300 г борошна, 50 г цукру та 1 чайну ложку ванільного цукру. Додайте одне яйце, крижану воду, дрібку солі та замісіть тісто. Сформуйте велику кулю та приберіть у холодильник на 1 годину, огорнувши харчовою плівкою. А поки готуйте заливку.

У чашу блендера розбийте три яйця, влийте молоко й вершки. Всипте решту цукру, борошно і ванільний цукор та перемішайте блендером. Тісто дістаньте з холодильника і розкатайте в тонкий корж. Перекладіть його у форму, попередньо змащену олією, і сформуйте бортики.

Наколіть основу пирога виделкою, аби він пропікся всередині. Абрикоси розріжте навпіл та приберіть кісточки, половинки акуратно розкладіть по пирогу. Залийте заливкою і випікайте 35-40 хвилин при температурі 180°C.

Перед тим як їсти пиріг, дайте йому охолонути.

Раніше ми розповідали як приготувати пиріжки, які довго не зіпсуються без холодильника.