28.4 C
Kyiv
Вівторок, 23 Липня, 2024

Віктор Орбан поїхав у Пекін з мирною місією – що кажуть в Китаї, подробиці
(news.telegraf.com.ua)

Найпопулярніші

Зустріч відбудеться для поглибленого спілкування “з питань, що становлять взаємний інтерес”

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що прибув до Пекіна. До цього він був з візитом в Україні, після чого поїхав до Москви, а звідти відправився в Азербайджан. Глава угорського уряду заявив, що відвідав Китай зі своєю “мирною” місією.

Про це він написав на своїй сторінці в мережі X. Глава угорського уряду заявив, що відвідав Китай зі своєю “мирною” місією.

“Мирна місія 3.0”, — йдеться в повідомленні угорського політика.

Також він додав хештег Пекін.

Додамо, що в Міністерстві закордонних справ Китаю заявили, що 8 липня у лідера КНР Сі Цзіньпіна запланована зустріч з Орбаном. Як передає Xinhua, вона відбудеться для поглибленого спілкування “з питань, що становлять взаємний інтерес”.

В китайській державній урядовій агенції новин не надали інших деталей щодо їхньої зустрічі та переговорів.

“Вояж” Віктора Орбана

Віктор Орбан приїжджав до Києва та зустрічався з президентом Володимиром Зеленським. Це сталося вперше від початку повномасштабного вторгнення Росії до України. Щодо питань миру, то він запропонував розглянути можливість одностороннього перемир’я, щоб вийти на переговори з РФ.

Минулої п’ятниці він спілкувався із Путіним у Москві. Орбан розповідав, що запитував у диктатора, що той думає про “мирні ініціативи”, припинення вогню, мирні переговори та післявоєнну систему європейської безпеки.

В МЗС України відреагували на зустріч Орбана із Путіним та наголосили, що принцип “ніяких домовленостей про Україну без України” залишається непохитним.

Раніше “Телеграф” писав, що міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у нещодавній заяві анонсував “мирні кроки” щодо України цього тижня. І порадив політикам “пристебнути ремені”. Так він відреагував на критику прем’єра Орбана за нещодавню зустріч із російським диктатором Володимиром Путіним.

Телеграф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини