24.3 C
Kyiv
Неділя, 28 Липня, 2024

«Мирний план» капітуляції України є неприйнятним

Найпопулярніші

«Мирний план» російського очільника Путіна є абсолютно неприйнятним, адже він передбачає примус до капітуляції для України.

Про це заявив на брифінгу в понеділок речник федерального уряду ФРН Штеффен Гебештрайт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Існує «Мирний план», представлений Президентом України Володимиром Зеленським у листопаді 2022 року. «Мирний план», який у принципі є аналогічним капітуляції України та передбачає продиктований мир, не є мирним планом, це є уможливленням того, щоби Володимир Путін досяг протизаконною агресивною війною всіх своїх цілей. Це є абсолютно неприйнятно», – підкреслив Гебештрайт.

У цьому контексті він зауважив, що пропозиції та активність прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана не привносить нічого нового в питання пошуку миру. Також жодним чином не варто розглядати його останні візити – в Москву та Пекін – як такі, які пов’язані з нинішньою його посадою головуючого в Раді ЄС.

Читайте також: Посол ЄС після ракетної атаки РФ: Світ має об’єднатися проти цього зла

Речниця Міністерства закордонних справ ФРН Катрін Дешауер, зі свого боку, підкреслила, що під час візиту в КНР угорські політики не можуть говорити від імені Євросоюзу, де країна наразі головує. Отже, члени ЄС чітко дали зрозуміти, що угорські політики здійснюють свої останні візити в якості політиків, які представляють виключно свою країну.

Дешауер зауважила, що Німеччина та інші очікують від головування Угорщини в Раді ЄС «професіонального та традиційного» виконання обов’язків, коли національні інтереси не стоять вище за загальноєвропейські.

Речниця МЗС також зазначила, що в Берліні «зі здивуванням взяли до уваги» інформацію про візит прем’єра Угорщини Віктора Орбана у супроводі його міністра Петера Сіярто до Китаю, через що, вочевидь, були скасовані заплановані на понеділок консультації між главами МЗС двох країн. Нова дата зустрічі голів МЗС двох країн наразі не визначена.

Читайте також: Берлін закликає вплинути на Путіна, щоби він негайно припинив війну проти України

Як повідомлялось, у понеділок у двох великих німецьких газетах вийшло інтерв’ю Орбана, де він заявив, що представляє себе як «нейтрального посередника», який не з’ясовує, «хто правий, а хто винен», тому що його мета – «це мир і припинення вогню». Орбан також додав, що наступні два-три місяці будуть набагато жорстокішими, ніж всі думають, бо в «росіян більше зброї та більше рішучості», і що для Європи ця війна дуже погана.

ukrinform.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини