26.2 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

Орбан з «мирною місією» прибув до Пекіна
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який раніше цього тижня в пошуках мирного врегулювання війни Росії проти України побував у Києві та Москві, прибув до Пекіна.

«Після Києва і Москви ми прибули до Пекіна, третьої зупинки мирної місії», – написав він у фейсбуці.

Напередодні в інтерв’ю Kossuth Radio Орбан заявив, що слід говорити про мир «оскільки якщо ми не говоримо про мир, ми не говоримо про страждання війни».

«Наш справжній ворог – не та чи інша країна, а страждання війни. Це компас, який ми повинні взяти в руки. Європа повинна тримати компас миру і людяності, гуманного мислення і гуманної зовнішньої політики, щоб ми могли зробити більше для просування до миру», – сказав він.

Читайте також: Орбан прибув до Москви для «мирної місії». Боррель каже, що він не представляє ЄС жодним чином

Після візиту до України Віктор Орбан прибув 5 липня до Москви, за його словами, для продовження «мирної місії». В українському МЗС тоді нагадали, що для Києва принцип «жодних домовленостей про Україну без України» залишається непорушним, і закликали усі держави неухильно його дотримуватися

Перебуваючи в Києві 2 липня, Орбан заявив, що представив Зеленському пропозицію про припинення вогню для переговорів із Росією.

Читайте також: В ISW проаналізували пропозиції Орбана щодо миру в Україні

Президент України публічно не висловив своєї думки щодо цієї пропозиції, але пізніше 2 липня речник президента повідомив, що Зеленський дав Орбану можливість висловитися.

Заступник голови адміністрації Зеленського Ігор Жовква також зазначив, що Угорщина не перша країна, яка виступила з потенційним мирним планом.

Відтоді, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну в лютому 2022 року, Орбан виділявся серед лідерів Європейського Союзу та НАТО своїм небажанням погоджувати масштабні західні пакети допомоги Україні.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини