25.4 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

Вербування громадян Індії на війну проти України – частина оманливої кампанії Кремля
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Процес вербування Росією громадян Індії, з якими РФ нещодавно зобов’язалася розірвати військові контракти, не було випадковістю, а відповідає частині оманливої кампанії Кремля з набору “добровольців” для війни в Україні.

Про це пишуть аналітики в Інституті вивчення війни (ISW).

Фахівці зауважують, що вербування індійських добровольців до російської армії було не “помилкою”, а частиною оманливої кампанії Кремля з набору добровольців, спрямованої на зміцнення лінії фронту в Україні без оголошення мобілізації в Росії.

В звіті згадується, як у березні 2022 року Центральне бюро розслідувань Індії (CBI) оголосило, що викрило “велику мережу торгівлі людьми”, яка заманювала громадян Індії на роботу в Росію, а потім змушувала їх вступати до лав російської армії. У лютому 2024 року індійські чиновники також оголосили про свої зусилля, спрямовані на дострокову демобілізацію 20 громадян Індії, завербованих до російських лав.

Аналітики також посилаються на матеріали Reuters. У березні 2024 році громадяни Індії розповіли агентству, що вербувальники пропонували постійне місце проживання в Росії після шести місяців бойової служби.

Відповідно фахівці роблять висновки, що вербування громадян Індії є частиною триваючої кампанії Кремля з формування війська, яка розпочалася навесні 2022 року. Крім того, додається, що російський диктатор залучив до цього процесу російських урядовців, бізнесменів, приватні військові компанії (ПВК) та іноземних громадян – доручив “вербувати будь-яких вільних добровольців для участі в бойових діях в Україні, часто використовуючи оманливі практики та заохочення”.

Зокрема фахівці ISW фіксували, як Росія залучала громадян Непалу, Куби, Сербії, країн Центральної Азії та Африки до участі в бойових діях в Україні, використовуючи оманливі умови, такі як пропозиції російського громадянства або високі фінансові компенсації.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини