28.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Липня, 2024

Для великого наступу в Україні Москві бракує боєприпасів та військ
(www.ukrinform.ua)

Найпопулярніші

Москві не вистачає боєприпасів та військ, аби розпочати масштабний наступ в Україні.

Для цього росіянам доведеться забезпечити значні постачання снарядів з інших країн на додачу до тих, які вже вони отримують від Ірану та КНДР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters із посиланням на представника НАТО.

Під час брифінгу для журналістів перед відкриттям ювілейного саміту НАТО представник альянсу також сказав, що нещодавні плани вбивств та диверсії в Європі є частиною таємної кампанії лідера Кремля РФ Володимира Путіна, яка спрямована на підрив підтримки України з боку громадськості.

За словами посадовця НАТО, на полі бою РФ зазнає «дуже великих» втрат, намагаючись здобути невеликі територіальні переваги, а також Москві не вистачає військ та боєприпасів для здійснення широкомасштабного наступу.

«Що їм доводиться робити, так це наказувати недоукомплектованим, недосвідченим підрозділам рухатися в райони для досягнення нереалістичних цілей», — заявив посадовець Альянсу на умовах анонімності.

За оцінками представника Альянсу, РФ зможе підтримувати свою військову економіку ще 3-4 роки. Посадовець наголосив, що до лав свого війська Москва щомісяця набирає близько 30 тисяч новобранців. Це дозволяє їй зазнавати великих втрат на полі бою.

Читайте також: Науседа: Альянс домовився про незворотність інтеграції України до НАТО

Представник НАТО зауважив, що російський лідер «усе ще вважає, що час на його боці». Він готовий витримати «справді приголомшливе число військових втрат».

Він також зазначив, що, за його словами, Китай продовжує постачати «важливі компоненти» для безпілотників, ракет та російської оборонної промисловості.

Як повідомлялося, високопосадовець НАТО під час саміту Альянсу у Вашингтоні заявив, що РФ активізувала диверсійну діяльність у європейських країнах, намагаючись підірвати підтримку, яку вони надають Україні.

Укрінформ

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини