28.5 C
Kyiv
Четвер, 25 Липня, 2024

Новий уряд Британії хоче зробити країну провідним членом НАТО в Європі
(www.eurointegration.com.ua)

Найпопулярніші

Міністр оборони Великої Британії Джон Хілі заявив, що за нового уряду лейбористів країна стане провідним членом Північноатлантичного Альянсу в Європі.

Його слова цитує The Guardian, повідомляє “Європейська правда”.

За словами Хілі, пріоритети оборонної політики США в найближчому майбутньому будуть зміщуватись із Європи в Індо-Тихоокеанський регіон з огляду на китайську загрозу.

“Наслідки цього полягають в тому, що європейські країни в НАТО повинні взяти на себе більшу частину важкої роботи і певну частину лідерства, яку традиційно ми могли покласти на американців”, – додав він.

Реклама:

Тому, повів мову далі британський міністр, прем’єр Кір Стармер у Вашингтоні пообіцяв, що “за нового уряду Британія буде провідною європейською країною в НАТО”.

Новий прем’єр Британії не проти ударів британською зброєю по Росії

“Ми визнаємо відповідальність, яку разом з іншими європейськими країнами ми повинні взяти на себе”, – підсумував Хілі.

Новий уряд лейбористів на чолі зі Стармером раніше пообіцяв збільшити витрати на оборону до 2,5% ВВП з нинішнього рівня в 2,32%, але не уточнив, коли це зробить. Консерватори, які були перед тим при владі, називали як крайній термін 2030 рік.

Хоча Британія традиційно була провідною європейською країною в НАТО, якщо вимірювати витрати на оборону, за підсумками 2024 року її має випередити Німеччина.

Новий британський прем’єр-міністр раніше заявив, що саміт НАТО у Вашингтоні є шансом для його членів надіслати сигнал Росії після останнього масованого ракетного удару по Україні.

У Вашингтоні Кір Стармер також провів першу зустріч з президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні.

Підписуйся на “Європейську правду”!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ЄВРОПЕЙСЬКА ПРАВДА

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини