22 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

«Оновлення даних» призвело до втрати понад 60 тисяч гривень для жительки Чернігівщини
(cheline.com.ua)

Найпопулярніші

До поліції Чернігівщини надійшло звернення ошуканої мешканки м. Ніжин, в якої під приводом оновлення даних клієнтів у базі мобільного оператора невідома зловмисниця заволоділа грошима з банківського рахунку в сумі понад 60 тисяч гривень.

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини.

Потерпіла розповіла поліцейським, що до неї зателефонувала незнайомка, яка назвалася представницею технічних служб її мобільного оператора. Співрозмовниця заявила жінці, що її сім-картка застаріла, та запропонувала оновити свої дані у базі оператора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові патрульні затримали водія із підробленим посвідченням

Не відчувши небезпеки, потерпіла слухняно виконала вказівки фейкової представниці телефонної компанії і передала всі свої персональні дані. Невдовзі після цього сім-картку заявниці було заблоковано, а ще трохи згодом жінка дізналася, що з прив’язаного до її номеру банківського карткового рахунку зникли всі гроші в сумі понад 60 тисяч гривень.

За цим фактом поліцейські Ніжинського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

ЧEline

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини