26.5 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

Португалія зобов’язується надати Україні 220 млн євро в 2024 та в 2025 роках
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

У 2024 році допомога Україні від Португалії сягне 220 мільйонів євро. Прем’єр-міністр Португалії Луїс Монтенегро зобов’язується повторно надати фінансову підтримку в такому ж обсязі і в 2025 році.

Про це йдеться в повідомленні від JN.

За його словами, в рамках зусиль союзників НАТО щодо інвестування в безпеку і оборону, “… великий фінансовий внесок також передбачений в цій міжнародній коаліції навколо військової, гуманітарної, політичної та економічної підтримки України”. Прем’єр-міністр Португалії зауважив, що лише за цей рік рівень підтримки країни сягне у понад 220 мільйонів євро, який Монтенегро збирається повторно надати Україні наступного року:

“Лише цього року, за нашими оцінками, ми зможемо досягти обсягу підтримки в розмірі понад 220 мільйонів євро, який буде повторено наступного року, і все це в рамках того остаточного врегулювання, яке буде встановлено на цьому саміті”.

Також зауважується, що на саміті НАТО Монтенегро підтвердив своє зобов’язання, взяте наприкінці червня, представити план досягнення Португалією інвестицій в безпеку і оборону на рівні 2% від її валового внутрішнього продукту (ВВП) до 2029 року. Щодо цього він сказав:

“У нас є зобов’язання, яке я вчора формалізував у листі, надісланому генеральному секретарю НАТО, про те, що 2% наших бюджетних витрат на оборону буде досягнуто на рік раніше, ніж планувалося, у 2029 році”.

Читайте також в “Апостроф”, як на полях саміту НАТО у Вашингтоні прем’єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон повідомив про виділення допомоги Україні на суму 16 млн новозеландських доларів (9,8 млн доларів США).

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини