26.5 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

МВС Росії оголосило в розшук українського підприємця Боголюбова
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Російське Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук колишнього співвласника українського «Приватбанку» Геннадія Боголюбова. Його картка з’явилася у базі даних відомства, передає російська служба Радіо Свобода.

Бізнесмена розшукують за кримінальною статтею. За якою саме, відомство не уточнює.

Геннадій Боголюбов – найближчий соратник олігарха Ігоря Коломойського, який з вересня минулого року перебуває в українському СІЗО за звинуваченням у відмиванні грошей. Згодом Коломойського також звинуватили в організації замовного вбивства.

Обох бізнесменів заочно заарештував російський суд у справі про розкрадання нафти у російської компанії «Татнафта».

Читайте також: ДБР підтвердило виїзд Боголюбова з України, прикордонника, який йому допоміг, затримали

7 липня газета «Українська правда» повідомила, що Боголюбов залишив територію України за підробленими документами та виїхав до Польщі.

9 липня Державне бюро розслідувань України підтвердило, що Боголюбова підозрюють у нелегальному перетині кордону та незаконному заволодінні чужим паспортом. За даними відомства, при перетині кордонів бізнесмен надав недійсний паспорт громадянина України, який не залишав країну. У пресслужбі бізнесмена заявили, що він перетинав кордон на законних підставах.

Українські медіа раніше писали, що Боголюбов давно намагався залишити Україну, побоюючись переслідування у справі Коломойського, але влада встановила йому заборону на виїзд.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини