22 C
Kyiv
Субота, 27 Липня, 2024

російські війська «помітно активізувалися» на Торецькому і Сіверському напрямках
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Від початку доби 10 липня на фронті відбулося 121 бойове зіткнення, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 22 годину середи.

«Напружена ситуація залишається на Покровському напрямку, також ворог помітно активізувався на Торецькому і Сіверському напрямках», – йдеться в зведенні.

Зокрема, російські війська тричі атакували біля Вовчанська та Глибокого на Харківщині. Також на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили шість атак на свої позиції біля Синьківки та Берестового.

«Протягом доби ворог наростив зусилля на Лиманському напрямку. Окупанти сьогодні атакували 14 разів неподалік Невського, Греківки та Макіївки. Силами оборони України було відбито 10 атак, ще чотири – тривають. Втрати російських окупантів уточнюються», – повідомляє штаб.

Читайте також: Ціль №1: як Росія полюватиме на F-16 в Україні і що врятує літаки

Також українські війська відбили 11 російських штурмів на Сіверському напрямку: біля Верхньокам’янського, Білогорівки, Спірного, Роздолівки та Виїмки. Ще один бій продовжується.

На Краматорському напрямку відбиті чотири штурми з п’яти. На Торецькому російські загарбники 21 раз атакували неподалік Північного, Торецька та Нью-Йорка, 18 із них вже відбили.

«Найбільшу активність російські загарбники проявили сьогодні на Покровському напрямку. Від початку цієї доби, окупанти 41 раз намагалися вклинитися в нашу оборону неподалік населених пунктів Прогрес, Воздвиженка, Карлівка, Новоолександрівка, Калинове, Юр’ївка, Новоселівка Перша та Євгенівка. П’ять боєзіткнень досі тривають», – заявляють військові.

Два бої з восьми ще тривають на Курахівському напрямку. Також командування повідомляє про невдалі російські штурми на Времівському напрямку, Гуляйпільському, Оріхівському та Придніпровському напрямках.

Читайте також: Росія перетворює Азовське море на болото з мінами – українські науковці

«Сили оборони слідкують за пересуванням ворожих підрозділів та ефективно застосовують засоби вогневого ураження», – додає штаб.

Армія Росії перетнула адмінкордони селища Нью-Йорк на південь від Торецька. Про це у ніч проти 10 липня повідомив проєкт DeepState. Аналітики зазначили, що агресор не зменшує тиск на центр населеного пункту.

У разі захоплення Нью-Йорка російська армія зможе почати штурм Торецька не лише зі сходу, а й з півдня – місто опиниться у напівоточенні. Також агресор, за даними DeepState, просунувся і в Євгенівці на «Очеретинському виступі».

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини