-0.7 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Що приготувати з кабачків – рецепт кабачкової запіканки
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Кабачкова запіканка – страва, яку можна майже безлімітно готувати під час літнього сезону. Вона може бути з м’ясом, сиром чи іншими овочами. Особливо смачні запечені кабачки у вигляді тортика із сирною “начинкою”.

Власним рецептом смачної та корисної запіканки поділилася фудблогерка, автор Youtube-канал VegaNik.

Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.

Як відомо, регулярне вживання кабачків або цукіні забезпечує ефективний детокс, покращує роботу травної системи і оздоровлює кишківник.

Запіканка з кабачків – це чудова дієтична страва, яка обов’язково вам сподобається у спекотні літні дні. Вона смачна, корисна та легка.

Інгредієнти:

  • два цукіні або кабачка
  • половина червоної цибулини
  • 2 ст.л сухарів
  • 2 ст. л пармезану
  • 3 яйця
  • 125 г моцарелли
  • пучок петрушки
  • сіль та перець за смаком

“Для початку нам потрібно нарізати цибулю – половину червоної цибулини нарізаємо дрібними кубиками. Далі два невеликі кабачки або цукіні нарізаємо тоненькими кільцями товщиною приблизно 2 мм.

Нарізані кружками кабачки перекладаємо в ємність, додаємо сіль і перець до смаку, трохи оливкової олії і все перемішуємо. Наступним кроком викладаємо всі наші кабачки на лист і запікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів”, – розповідає блогер.

Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.

Далі переходимо до виготовлення заправки для запіканки.

“Збиваємо 3 яйця з сіллю і чорним перцем, додаємо подрібнений пармезан і дві столові ложки сухарів. Дрібно нарізаємо петрушку, додаємо в суміш і все добре перемішуємо.

А в цей час у нас у духовці вже запікалися кабачки, які потрібно додати до яєчної суміші та добре перемішати.

Нарізаємо тоненькими скибочками сир моцарелла – нам вистачить 125 г. У застелену пергаментом форму викладаємо половину підготовлених кабачків і накриваємо їх шматочками моцарелли. Сир, до речі, можна брати інших видів – дуже цікавим є смак підкопченого сиру. І вже на шар моцарели викладаємо другу половину кабачків”, – додала блогерка.

Читайте також: Приготуйте котлети з “сюрпризом”: діти точно будуть просити добавки.

Кабачкову запіканку відправляємо в духовку і готуємо за температури 200 градусів до готовності приблизно 30-40 хвилин.

“Наша запіканка готова – ще потрібно, щоб вона охолонула кілька хвилин, і можна насолоджуватися її ніжним смаком. Вона дуже смачна, корисна, просто в приготуванні, і я впевнена, що ви захочете готувати її щодня”, – додала блогер.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини