Кабачкова запіканка – страва, яку можна майже безлімітно готувати під час літнього сезону. Вона може бути з м’ясом, сиром чи іншими овочами. Особливо смачні запечені кабачки у вигляді тортика із сирною “начинкою”.
Власним рецептом смачної та корисної запіканки поділилася фудблогерка, автор Youtube-канал VegaNik.
Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.
Як відомо, регулярне вживання кабачків або цукіні забезпечує ефективний детокс, покращує роботу травної системи і оздоровлює кишківник.
Запіканка з кабачків – це чудова дієтична страва, яка обов’язково вам сподобається у спекотні літні дні. Вона смачна, корисна та легка.
Інгредієнти:
- два цукіні або кабачка
- половина червоної цибулини
- 2 ст.л сухарів
- 2 ст. л пармезану
- 3 яйця
- 125 г моцарелли
- пучок петрушки
- сіль та перець за смаком
“Для початку нам потрібно нарізати цибулю – половину червоної цибулини нарізаємо дрібними кубиками. Далі два невеликі кабачки або цукіні нарізаємо тоненькими кільцями товщиною приблизно 2 мм.
Нарізані кружками кабачки перекладаємо в ємність, додаємо сіль і перець до смаку, трохи оливкової олії і все перемішуємо. Наступним кроком викладаємо всі наші кабачки на лист і запікаємо в духовці 15 хвилин при температурі 200 градусів”, – розповідає блогер.
Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.
Далі переходимо до виготовлення заправки для запіканки.
“Збиваємо 3 яйця з сіллю і чорним перцем, додаємо подрібнений пармезан і дві столові ложки сухарів. Дрібно нарізаємо петрушку, додаємо в суміш і все добре перемішуємо.
А в цей час у нас у духовці вже запікалися кабачки, які потрібно додати до яєчної суміші та добре перемішати.
Нарізаємо тоненькими скибочками сир моцарелла – нам вистачить 125 г. У застелену пергаментом форму викладаємо половину підготовлених кабачків і накриваємо їх шматочками моцарелли. Сир, до речі, можна брати інших видів – дуже цікавим є смак підкопченого сиру. І вже на шар моцарели викладаємо другу половину кабачків”, – додала блогерка.
Читайте також: Приготуйте котлети з “сюрпризом”: діти точно будуть просити добавки.
Кабачкову запіканку відправляємо в духовку і готуємо за температури 200 градусів до готовності приблизно 30-40 хвилин.
“Наша запіканка готова – ще потрібно, щоб вона охолонула кілька хвилин, і можна насолоджуватися її ніжним смаком. Вона дуже смачна, корисна, просто в приготуванні, і я впевнена, що ви захочете готувати її щодня”, – додала блогер.