26.2 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

В США росіянин незаконно скуповував для РФ мікроелектроніку військового класу
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

В США до трьох років позбавлення волі засудили громадянина Росії, який брав участь у незаконних закупівлях великої кількості мікродисплеїв подвійного призначення військового класу для кінцевих користувачів у Росії.

Про це інформує Офіс прокурора США.

В повідомленні зауважують, що Марченко брав участь у закордонній мережі незаконних закупівель, яка після вторгнення Росії в Україну незаконно закуповувала велику кількість OLED-мікродисплеїв військового призначення подвійного призначення для російських користувачів.

У лютому 2024 року Марченко визнав себе винним у відмиванні грошей і контрабанді перед магістратським суддею США Вікторією Рєзнік

Прокурор США Деміан Вільямс заявив: “Офіс не зупиниться ні перед чим, щоб притягнути до відповідальності тих, хто намагається обійти наші закони, щоб отримати доступ до деяких з наших найбільш чутливих технологій. Сьогоднішній вирок має стати нагадуванням про те, що жодна кількість підставних компаній чи заплутаність не зупинить наш Офіс у переслідуванні тих, хто прагне незаконно отримати доступ до підконтрольних технологій”.

За повідомленням Офісу, Максим Марченко є громадянином Росії, але проживав у Гонконзі, де керував кількома підставними компаніями.

Він та двоє співучасників-росіян керували незаконною мережею закупівель у Росії, Гонконгу та інших країнах світу. Ця мережа закупівель шахрайським шляхом отримувала від американських дистриб’юторів велику кількість мікроелектроніки військового призначення подвійного призначення, зокрема мікродисплеїв OLED, від імені російських кінцевих споживачів.

Для реалізації цієї схеми Марченко використовував підставні компанії, зареєстровані в Гонконзі, та інші оманливі засоби, щоб приховати від урядових установ США та американських дистриб’юторів, що мікродисплеї OLED призначалися для Росії.

В матеріалі зауважується, що технологія, яку він та його спільники придбали шахрайським шляхом, має важливе військове застосування, наприклад, у прицілах, окулярах нічного бачення, тепловізорах та інших системах озброєння.

Крім терміну позбавлення волі чоловіка засудили до трьох років колонії під наглядом.

Помічник міністра з питань експортного контролю Метью С. Аксельрод заявив: “Транспортування мікроелектроніки військового призначення через Гонконг до Росії допомагає підживлювати двигун російської військової машини. Сьогоднішній вирок є лише останнім прикладом наших безперервних зусиль, спрямованих на виявлення та руйнування незаконних російських мереж закупівель”.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини