Сезон кабачків у самісінькому розпалі – господині готують з цього літнього продукту різноманітні рагу, лечо, запіканки, оладки.
Пропонуємо приготувати смажені кабачки із соєвим соусом, часником та зеленню за рецептом авторки фудблогу “Смачно, просто та доступно” Марії Макарчук.
Читайте також: Хіт сезону: як приготувати смачні кабачкові оладки за 10 хвилин.
Така закуска з кабачків готується дуже швидко та просто, виходить дуже легка і хрустка, а на смак краща за м’ясо. Її можна готувати як гарнір або як окрему закуску.
Інгредієнти:
- кабачок – 300 г
- борошно – 1 ст. л
- паприка
Для заправки:
- часник – 2 зубчики
- кріп і петрушка
- соєвий соус – 3 ст. л
- олія – 50 мл
“Два невеликі молоді кабачки або один великий очищаємо від шкірки і нарізаємо на брусочки. Подрібнені кабачки відправляємо у глибоку миску, додаємо до них 1 чайну ложку паприки, 1 столову ложку з гіркою борошна і все це перемішуємо”, – розповіла блогерка.
Читайте також: Ви захочете готувати її щодня: рецепт смачної і корисної запіканки з кабачків.
Розігріваємо на великому вогні 50 мл олії і починаємо обсмажувати кабачки.
“Обсмажуються вони досить швидко, а нам потрібно, щоб вони були трохи хрусткими, тож перемішувати їх треба обережно”, – звернула увагу авторка відео.
Обсмажені до золотавої скоринки кабачки треба викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
“Поки кабачки холонуть, ми готуємо заправку: два невеликі зубки часнику подрібнюємо, дрібно ріжемо кріп і петрушку, додаємо сюди соєвий соус, перемішуємо і все – заправка готова”, – розповіла господиня.
Готовою заправкою треба полити ще теплі кабачки.
Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.
“Виливаю цю заправку на теплі кабачки, щоб вони промаринувалися і увібрали в себе всі ці аромати. Такі кабачки можна подавати відразу до столу, а можна приготувати їх заздалегідь, щоб вони довше взаємодіяли з маринадом і стали ще більш ароматними і смачними.
Ось така проста, легка та швидка закуска до будь-якого гарніру чи м’яса. Це дуже смачно і просто у приготуванні. Смачного!”, – завершила розповідь авторка відео.