-0.7 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Що приготувати з кабачків – рецепт хрусткої закуски наче м’ясо
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Сезон кабачків у самісінькому розпалі – господині готують з цього літнього продукту різноманітні рагу, лечо, запіканки, оладки.

Пропонуємо приготувати смажені кабачки із соєвим соусом, часником та зеленню за рецептом авторки фудблогу “Смачно, просто та доступно” Марії Макарчук.

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати смачні кабачкові оладки за 10 хвилин.

Така закуска з кабачків готується дуже швидко та просто, виходить дуже легка і хрустка, а на смак краща за м’ясо. Її можна готувати як гарнір або як окрему закуску.

Інгредієнти:

  • кабачок – 300 г
  • борошно – 1 ст. л
  • паприка

Для заправки:

  • часник – 2 зубчики
  • кріп і петрушка
  • соєвий соус – 3 ст. л
  • олія – 50 мл

“Два невеликі молоді кабачки або один великий очищаємо від шкірки і нарізаємо на брусочки. Подрібнені кабачки відправляємо у глибоку миску, додаємо до них 1 чайну ложку паприки, 1 столову ложку з гіркою борошна і все це перемішуємо”, – розповіла блогерка.

Читайте також: Ви захочете готувати її щодня: рецепт смачної і корисної запіканки з кабачків.

Розігріваємо на великому вогні 50 мл олії і починаємо обсмажувати кабачки.

“Обсмажуються вони досить швидко, а нам потрібно, щоб вони були трохи хрусткими, тож перемішувати їх треба обережно”, – звернула увагу авторка відео.

Обсмажені до золотавої скоринки кабачки треба викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

“Поки кабачки холонуть, ми готуємо заправку: два невеликі зубки часнику подрібнюємо, дрібно ріжемо кріп і петрушку, додаємо сюди соєвий соус, перемішуємо і все – заправка готова”, – розповіла господиня.

Готовою заправкою треба полити ще теплі кабачки.

Читайте також: Несподівано і дуже смачно: рецепт кетчупу з кабачків від Лілії Цвіт.

“Виливаю цю заправку на теплі кабачки, щоб вони промаринувалися і увібрали в себе всі ці аромати. Такі кабачки можна подавати відразу до столу, а можна приготувати їх заздалегідь, щоб вони довше взаємодіяли з маринадом і стали ще більш ароматними і смачними.

Ось така проста, легка та швидка закуска до будь-якого гарніру чи м’яса. Це дуже смачно і просто у приготуванні. Смачного!”, – завершила розповідь авторка відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
  2. Замість оладок: рецепт хрустких вафель з кабачків, які можна приготувати на сніданок.
  3. Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини