Домашня консервована кукурудза виходить ніжною та неймовірно смачною

Триває сезон консервації, і разом з огірками та помідорами пропонуємо вам приготувати консервовану кукурудзу, яку можна потім використовувати для приготування салатів та інших страв. Ним поділилася господиня Тетяна Якубук.

Читайте також: Легкий та смачний – рецепт пряного салату з огірків на зиму

Приготування:

1. Молоду кукурудзу із стиглими зернами, почистити від листя і відварити у воді. Солі при варці не даю.

2. Варити на маленькому вогні 1 годину.

3. В ідеалі, якщо кукурудза після варіння, охолоне в тій же воді. Але, щоб так довго не чекати, я витягую кукурудзу і заливаю її холодною водою. Якщо просто злити воду і дати охолонути, то, як на мене – зернята не дуже смачні.

4. Як охолоне відділяю зерна від качана ножем з тонким лезом. Але не зрізаю, а піддіваю зерна обережно знизу ножем і вилущую.

5. Добре промиваю потім зерна холодною кип’яченою водою. Відкидаю на друшляк, щоб стекла вода.

Маринад:

На 1 літр води:

  • Сіль звичайна не йодована 30 грамів
  • Цукор 120 грамів
  • Лимонна кислота 5 грамів

Зварити маринад.

6. Банки добре помити і ретельно простерилізувати.

7. В банки накладаю варену кукурудзу по “плечики”, заливаю маринадом і стерилізую 45 хвилин з моменту закипання.

8. Закручую металевою кришкою, перевертаю і під ковдру до повного охолодження.

Такої кількості маринаду хватає на 4 баночки об’ємом 0,5 л.

Раніше ми розповідали, як приготувати гострий перець в маринаді за рецептом запорізької господині