12.1 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

Окупаційна влада повідомила про затори перед Керченським мостом
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Перед Керченським мостом знову утворилися затори, російський офіційний телеграм-канал про оперативну ситуацію на мосту повідомляє про понад вісім сотень транспортних засобів, які чекають на проїзд із боку РФ, інформує зранку 22 липня проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

«У черзі з боку Тамані перебуває 830 транспортних засобів. Час очікування (становить) близько трьох годин. У черзі з боку Керчі перебуває 65 транспортних засобів», – ідеться в повідомленні.

Раніше радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російська влада посилила правила проїзду Керченським мостом. За його словами, автомобілям потрібно пройти таку ж перевірку, як при перетині кордону. Є два варіанти: сканер та ручна перевірка.

У разі ручної перевірки потрібно вийняти сумки, самостійно віднести до оглядової кімнати, покласти все на стрічку. Машину також обстежують повністю: бардачок, відділення із запаскою, сидіння.

Обстежені на сканері речі, як стверджується, позначають наклейками «Оглянуто». Водію видають фіолетову картку, пасажирам – червону.

Керченський міст забезпечує основний трафік до окупованого Криму з російської території. За умов повномасштабного вторгнення РФ в Україну цивільне авіасполучення в цьому напрямку закрите. Тому на міст лягло подвійне навантаження. Традиційно воно зростає у весняні та літні місяці.

Упродовж останніх днів на Керченському мосту справді спостерігаються масштабні затори. Наприклад, 30 червня повідомлялося, що автомобільна черга на міст сягала 1130 автомобілів. З чим саме це пов’язано – російська влада не повідомляла.

Починаючи з серпня 2022 року в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Очільник окупаційної влади Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мосту стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мосту 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закритий.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини