5.4 C
Kyiv
П’ятниця, 18 Жовтня, 2024

Водій на Тернопільщині намагався дати хабар поліції
(ternopillive.com)

Найпопулярніші

У місті Збараж Тернопільського району стався випадок, який яскраво демонструє наслідки спроб уникнути відповідальності за порушення закону. Водій автомобіля ВАЗ-2107, зупинений поліцією за порушення правил дорожнього руху, вирішив запропонувати правоохоронцям хабар, щоб уникнути покарання за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Деталі інциденту

Інцидент розпочався зі звичайної перевірки на дорозі. Поліцейські зупинили автомобіль ВАЗ-2107 за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з водієм, яким виявився житель села Стегниківці, правоохоронці помітили ознаки алкогольного сп’яніння. Коли водію запропонували пройти тестування на стан алкогольного сп’яніння, він відмовився.

Замість того, щоб погодитися на законну процедуру, порушник вирішив запропонувати поліцейським хабар у розмірі 100 євро. Ця пропозиція була негайно зафіксована працівниками сектору реагування патрульної поліції міста Збаража, які повідомили про спробу дачі хабара.

Правові наслідки для порушника

Дії водія призвели до серйозних правових наслідків. На місце події була викликана слідчо-оперативна група, яка задокументувала корупційне діяння. Відомості про цей випадок були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 369 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди службовій особі.

Санкція цієї статті є досить суворою і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років. Крім того, водій не уникне відповідальності і за первинне порушення – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. За це правопорушення він буде притягнутий до відповідальності згідно зі статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Раніше ми писали про те, що на Тернопільщині нетверезі водії намагалися відкупитися від поліції.

Тернопіль Live

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини