Кабачки – чудовий літній овоч і незамінний продукт для приготування бюджетних та ситних закусок. Серед різноманіття страв з кабачків є дуже оригінальні варіанти, які стануть окрасою вашого столу. Спробуйте приготувати легкий і корисний рулет з кабачків.
Власним рецептом приготування поділилася авторка блогу “ТІАНА готувати просто”, за якою в Youtube слідкують понад 82 тисячі фоловерів.
Читайте також: Кабачки смачніші за м’ясо: вам захочеться готувати за цим рецептом щодня.
Блогерка пропонує приготувати такий кабачковий рулет з плавленими сирками та овочами, однак варіантів для начинки може бути маса.
Інгредієнти (розмір килимка 36 – 26 см)
- кабачки 550 г,
- яйця 3 шт,
- сіль,
- чорний мелений перець,
- сметана 1 ст. л,
- борошно 3 ст. л.
Начинка
- сирки по 70 г 3 шт,
- майонез 3 ст. л,
- часник,
- кріп,
- помідор 2 шт.
Читайте також: Кабачки по-корейськи: цю закуску оцінять найвибагливіші гурмани.
“Кабачки натираємо на велику тертку, додаємо пів чайної ложки солі, перемішуємо і залишаємо на 5 хв, щоб вони пустили сік. В цей час збиваємо 3 яйця, додаємо сіль, чорний мелений перець, столову ложку сметани і також все гарно перемішуємо. Далі з кабачків треба відтиснути зайвий сік і додати до яєць зі сметаною”, – розповіла блогерка.
Щоб кабачкова маса тримала форму, до неї треба додати борошно.
“До кабачків додаємо 3 столові ложки борошна і знову все перемішуємо, а потім утворене тісто рівномірно викладаємо на силіконовий килимок або пергамент.
Випікаємо в розігрітій до 180° духовці 20 хвилин – і наш кабачковий корж готовий.Залишаємо його холонути, а далі займаємося начинкою до рулету”, – розповідає авторка відео.
Для начинки будуть потрібні плавлені сирки, майонез, часник і помідори.
Читайте також: Ви захочете готувати її щодня: рецепт смачної і корисної запіканки з кабачків.
“Три плавлені сирки натираємо на дрібній тертці, додаємо 3 столові ложки майонезу, 2 зубчики свіжого часнику і все перемішуємо”, – каже блогерка.
В цей час кабачковий корж вже охолонув, тож можна розпочинати приготування рулету.
“Стіл чи вашу робочу поверхню треба застелити харчовою плівкою, на яку ми викладемо кабачковий корж, а на нього рівномірним шаром – сирну начинку.
Присипаємо все дрібно нарізаним кропом і викладаємо тонко нарізані помідори.
Після цього обережно закручуємо рулет, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину. Смачного!”, – резюмувала блогерка.