12.1 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

У Мирнограді та Кураховому внаслідок авіаударів РФ поранені п’ятеро людей – прокуратура Донеччини
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Унаслідок авіаційних ударів по містах Курахове та Мирноград зазнали поранень п’ятеро цивільних, серед яких 11-річна дитина, повідомила вдень 27 липня Донецька обласна прокуратура.

«Російська армія завдала трьох авіаударів по місту Курахове. В результаті атаки керованими авіабомбами, ймовірно КАБ-250, по центральній частині міста зазнали тілесних ушкоджень четверо цивільних. Трьох жінок віком 19, 40, 58 років та 50-річного чоловіка, які перебували в житловому мікрорайоні, доставлено до лікарні з множинними осколковими пораненнями. Усім постраждалим надано кваліфіковану медичну допомогу», – вказано в повідомленні.

На Мирноград російські військові скинули потужнішу бомбу ФАБ-500 із УМПК (універсальний модуль планерування та корекції – ред.).

«Від влучання засобів ураження поранено 11-річну дівчинку, яка перебувала на подвір’ї приватного домоволодіння. У дитини діагностовано мінно-вибухову травму й різану рану передпліччя».

У прокуратурі відзначають, що в населених пунктах «пошкоджено багатоквартирні й приватні житлові будинки, заклади освіти, автомобіль і трансформаторну підстанцію».

Досудові розслідування розпочаті за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Російські війська щодня регулярно обстрілюють українські регіони.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що від 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії постраждали щонайменше 33 878 цивільних в Україні. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки деякі дані ще очікують на підтвердження.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини