26.2 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

Олімпіада-2024. Історичне досягнення українських тенісисток. Результати другого дня
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Уперше в історії одразу три українки зіграють у другому колі одиночного розряду на Олімпійських іграх. Раніше рекордним був 2008 рік, коли у другому колі грала Марія Коритцева й Альона Бондаренко – без урахування парного розряду.

Перша ракетка України з тенісу Марта Костюк 28 липня обіграла чвертьфіналістку Вімблдона-2024 – новозеландку Лулу Сун з рахунком 0:2 (2:6, 3:6).

Чинна бронзова призерка Олімпіади-2020 Еліна Світоліна за 62 хвилини розгромила японку Моюку Учудзіму – 0:2 (2:6, 1:6).

Матч Даяни Ястремської тривав понад дві години й на характері українці вдалося пробитися до наступного етапу, вирвавши перемогу у бразилійки Лаури Пігоссі. Зустріч завершилася із рахунком – 1:2 (6:3, 5:7, 0:6).

Наступною суперницею Ястремської стане колумбійка Каміла Осоріо

Ще одна представниця України – тенісистка Ангеліна Калініна – знялася з Олімпіади. Як повідомляє Суспільне Спорт, через дощ і негоду, яка була у Парижі 27 липня, у тенісистки піднялась температура.

В інших видах другого змагального дня Олімпіади-2024 Україна не змогла здобути медалі.

Стрільба. Сергій Куліш не пройшов до фіналу у чоловічій кульовій стрільбі з пневматичної гвинтівки на дистанції 10 метрів. Він посів 27-ме місце.

Плавання. Олександр Желтяков не пробився до фіналу на дистанції 100 метрів на спині. Українець показав другий результат у своїй групі – 54.32 с – але цього було замало, щоб потрапити до шістнадцятки найкращих.

Для Ядова це були перші Олімпійські ігри

Для Ядова це були перші Олімпійські ігри

Дзюдо. Дебютант Олімпійських ігор Богдан Ядов, який виступає у вазі до 66 кг, виграв першу сутичку проти Айбека Алулу з Кирзистану. Проте поступився в 1/8 фіналу спортсмену з Монголії – Йондонперенлею Басхуу. Це вже другий український дзюдоїст, який не зміг пробитися до чвертьфіналу – у перший день змагань також на цьому етапі програв Дільшот Халматов.

Веслувальний слалом. Єдина представниця України в цьому виді Вікторія Ус подолала дистанцію з результатом 120,76 і стала 18-ю в півфіналі. Щоб пройти до наступного етапу, треба було потрапити до дванадцятки найкращих.

Велоспорт. Яна Беломоіна, яка виступала в дисципліні кросс-кантрі на дистанції 30,8 км, була знята як колова (відстала від лідера на коло) і показала 26-й результат. Це її найгірший результат за чотири Олімпіади: у Лондоні-2012 фінішувала 13-ю, у Ріо-2016 була дев’ятою, на минулих Іграх фінішувала восьмою.

Яна Беломоіна відстала від лідера на коло і була змушена завершити свою боротьбу за нагороди

Яна Беломоіна відстала від лідера на коло і була змушена завершити свою боротьбу за нагороди

Також у другий змагальний день відбувалися і кваліфікаційні етапи.

Бадмінтон. Українська бадмінтоністка Поліна Бугрова у першому матчі групового етапу поступилася представниці Індонезії Григорії Тунджунг. Наступний матч українки заплановано на 30 липня проти Терези Швабікової з Чехії.

Спортивна гімнастика. Українка Анна Лащевська змагалася на всіх чотирьох снарядах і набрала 50.298 балів в індивідуальному багатоборстві. Найбільше балів Лащевська заробила на різновисоких брусах (13.033 бала), а найгіршим снарядом стала колода – припустилася помилки та набрала тільки 11.866. Наразі ще триває кваліфікація у п’ятому субдивізіоні, тому невідомо, чи відібралася українка в фінали.

Анна Лащевська – єдина представниця України в жіночій спортивній гімнастиці

Анна Лащевська – єдина представниця України в жіночій спортивній гімнастиці

Настільний теніс. Маргарита Песоцька в 1/32 фіналу була сильнішою за Ораван Парананг з Таїланду. Зустріч завершилася із рахунком – 4:3 (11:2, 9:11, 9:11, 11:6, 11:4, 7:11, 11:5). Наступна суперниця української тенісистки – румунка Бернадетт Шоч.

Академічне веслування. Легка парна двійка – Станіслав Ковальов та Ігор Хмара завтра, 29 липня, матимуть шанс знову поборотися за вихід до фіналу. Українці не змогли відібратися на пряму до медального заїзду, показавши час – 7:00.13 хвилини та четвертий результат в групі. Тепер Ковальов і Хмара виступатимуть у втішних заїздах.

Уже завтра, 29 липня, Україна має шанси на перші нагороди: Ольга Харлан, Олена Кривицька й Аліна Комащук (фехтування), Дар’я Білодід (дзюдо), Кірілл Болюх і Олексій Середа (стрибки у воду), Олександр Гудима (велоспорт) і командні змагання в спортивній гімнастиці.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини