25.4 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

У польському МЗС жорстко відповіли Орбану та дали пораду
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський не розуміє, чому Угорщина залишається членом ЄС та НАТО, які їй не подобаються.

Про це він заявив у відповідь на звинувачення прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном Польщі у ліцемірстві та на критику у бік ЄС та НАТО, передає PAP.

Дипломат порадив Орбану створити союз з Путіним та іншими авторитарними лідерами.

Я не дуже розумію, чому Угорщина хоче залишатися членом організацій, які їм так не подобаються і які нібито погано до них ставляться. Чому б йому (Орбану) не створити союз з Путіним та іншими авторитарними державами такого типу? Це за принципом, що якщо ти не хочеш бути членом якогось клубу, ти завжди можеш вийти. Це, безумовно, антиєвропейська, антиукраїнська, антипольська політика“, – сказав Бартошевський.

Він також підкреслив, що, на відміну від Орбана, Польще не веде бізнес з Росією.

У МЗС нагадали, що Орбан блокує 2 мільярди злотих відшкодування від ЄС за військову техніку, яку Польща передала Україні: “Він це блокує і каже, що буде продовжувати блокувати. Раніше казали, що “Поляк, угорець – два брати”, а тут така велика сварка в родині“.

Раніше Орбан звинуватив Польщу в тому, що вона спричинила зміну балансу сил у Європі, послабивши вісь Берлін-Париж на користь нової конфігурації: Лондон, Варшава, Київ, країни Балтії та Скандинавії.

Як повідомляв “Апостроф”, на думку Орбана, Україна показала себе сильною державою, яка протистоїть агресії РФ, проте не стане членом НАТО чи ЄС, а повернеться до ролі буферної держави, з гарантіями, які закріплені США та Росією.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини