26.5 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

“Це дратує інших”: голова МЗС Польщі прокоментував позицію Угорщини в ЄС
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Угорщина на тлі своєї позиції виглядає ізольованою у Європейському союзі та не отримує бажаної підтримки і солідарності, натомість угорська симетрія лише дратує інших членів ЄС.

Про це в інтерв’ю Visegrad Insight розповів голова Міністерства закордонних справ (МЗС) Польщі Радослав Сікорський.

Зокрема Сікорський вказав, відповідаючи на питання стосовно нещодавніх поїздок Віктора Обрана до Сі Цзіньпіна та господаря кремля володимира путіна, що хоче побачити наслідки цих зусиль.

Він прокоментував. що таким чином “… піар-діяльність угорського прем’єр-міністра зросла”. Однак наголошує на окремому нюансі:

“Проте, наприклад, на останньому засіданні Ради ЄС у закордонних справах Угорщина не отримала підтримки своєї позиції”.

За його словами, Угорщина виглядає ізольованою, зокрема “… коли саме вони (угорці – “Апостроф”) просять солідарності з Європою у питанні поставок нафти”.

“Вони не отримують цієї солідарності, тому що важко здобути друзів, якщо хтось випромінює егоїзм”, – наголошує Радослав Сікорський.

Глава МЗС Польщі також вказав, що була дискусія стосовно місця проведення однієї із зустрічей міністрів закордонних справ під час угорського головування – в Будапешті чи в Брюсселі. Були також інші пропозиції місця проведення, зокрема в Україні:

“Я запропонував як компроміс провести його в Україні – або у Львові, або навіть у Мукачевому, що спочатку було з ентузіазмом зустрінуте угорським міністром закордонних справ. І нагадаю, що прецедент вже був створений два роки тому, коли це засідання ради відбулося в Києві. Однак під час нашої зустрічі угорський міністр, схоже, отримав інші вказівки зі столиці і, зрештою, був змушений накласти вето на пропозицію”.

“Він (Віктор Орбан – “Апостроф”) залишився наодинці. Тож я не бачу, як ця угорська симетрія – розташування між Москвою та Брюсселем – збільшує важелі впливу Угорщини. Натомість вона дратує всіх інших”, – підсумував Сікорський.

Раніше ми також писали, що заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Теофіл Бартошевський не розуміє, чому Угорщина залишається членом ЄС та НАТО, які їй не подобаються.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини