26.5 C
Kyiv
Неділя, 8 Вересня, 2024

Стефанчук назвав Шмигаля найкращим прем’єром за всю історію України

Найпопулярніші

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає Дениса Шмигаля найкращим прем’єр-міністром за історію незалежної України.

Таку думку Стефанчук висловив в інтерв’ю Українським новинам, передає Укрінформ.

«На моє глибоке переконання, Денис Анатолійович є найкращим прем’єр-міністром за всю історію України. Тому що він технократ і очолює технократичний уряд», – підкреслив Стефанчук, відповідаючи на запитання про можливість зміни уряду і прем’єра під час воєнного стану.

Спікер українського парламенту висловив думку, що «і до моменту повномасштабного вторгнення, і з моменту повномасштабного вторгнення він (Шмигаль – ред.) завжди був на місці».

Стефанчук назвав чинного прем’єра «в хорошому розумінні, трудоголіком своєї справи», який дуже добре розбирається в процесах, які існують в державі.

Водночас, за словами Голови ВР, «з приводу юридичної складової – в парламенті може відбутися все що завгодно», але він як юрист глибоко переконаний, що зміна уряду з повним дотриманням вимог закону «Про воєнний стан» є сьогодні малоймовірною.

Читайте також: Стефанчук: До законодавства, пов’язаного з олігархами, повернемося після війни

Як зазначив Стефанчук, у Раді є різні ініціативи, наприклад внести зміни до закону «Про воєнний стан», проте «сьогодні вже всі зрозуміли, що будь-які ініціативи по заміні уряду саме через такий сценарій з дотриманням закону є доволі суперечливими».

Як повідомлялося, за інформацією деяких ЗМІ, у Верховній Раді обговорюють можливість звільнення прем’єра Дениса Шмигаля та частини міністрів. Найімовірнішою кандидатурою на заміну Шмигалю нібито є міністр економіки Юлія Свириденко.

Фото: пресслужба Дениса Шмигаля

ukrinform.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини