Розповідаємо рецепт приготування французького пирога

Для рецепта потрібно мінімум інгредієнтів, але при цьому десерт виходить гарним та смачним. Рецепт приготування французького тарту – у матеріалі.

Читайте також: Смачний дует – як приготувати печінку з яблуками за рецептом Євгена Клопотенка

Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • Борошно 175 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Цукор 75 г
  • Вершкове масло 90 г + для змащування
  • Вода 30 мл
  • Сливи 1 кг
  • Кориця мелена пів ч. ложки

1․ Розігрійте духовку до 200 °C. Змастіть олією форму діаметром близько 20 см.

2․ З’єднайте борошно, сіль та 15 г цукру. Змішайте з м’якою олією.

3․ Влийте в крихту холодну воду. За потреби додайте ще трохи рідини. Маса повинна залишатися розсипчастою.

4․ Зберіть тісто в кулю та перенесіть у форму, розподіліть по дну та стінкам.

5․ Наріжте сливи часточками. Викладіть їх на основу щільним шаром, посипте цукром та корицею.

6․ Випікайте тарт близько 40 хвилин. Сливи мають стати м’якшими, а краї пирога – трохи підрум’янитися.

Раніше ми розповідали як запоріжцям обрати стиглу ягоду.