Розповідаємо рецепт приготування французького пирога
Для рецепта потрібно мінімум інгредієнтів, але при цьому десерт виходить гарним та смачним. Рецепт приготування французького тарту – у матеріалі.
Читайте також: Смачний дует – як приготувати печінку з яблуками за рецептом Євгена Клопотенка
Для приготування нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Борошно 175 г
- Сіль 1 щіпка
- Цукор 75 г
- Вершкове масло 90 г + для змащування
- Вода 30 мл
- Сливи 1 кг
- Кориця мелена пів ч. ложки
1․ Розігрійте духовку до 200 °C. Змастіть олією форму діаметром близько 20 см.
2․ З’єднайте борошно, сіль та 15 г цукру. Змішайте з м’якою олією.
3․ Влийте в крихту холодну воду. За потреби додайте ще трохи рідини. Маса повинна залишатися розсипчастою.
4․ Зберіть тісто в кулю та перенесіть у форму, розподіліть по дну та стінкам.
5․ Наріжте сливи часточками. Викладіть їх на основу щільним шаром, посипте цукром та корицею.
6․ Випікайте тарт близько 40 хвилин. Сливи мають стати м’якшими, а краї пирога – трохи підрум’янитися.
Раніше ми розповідали як запоріжцям обрати стиглу ягоду.