Рецепт маринованого кавуна швидкого приготування
Сьогодні пропонуємо легкий спосіб маринування кавуна за рецептом досвідченої господині із Запоріжжя Марини Гармаш.
“Зими чекати довго, а хочеться чогось такого смачного. Особливо виручає такий рецепт, коли при покупці він зовсім не солодкий або рожевий, не стиглий. Чи не викидати ж. Так ось лише доба і у вас вийде смачний маринований кавун. Спеції можна додавати на ваш розсуд і ваш смак”, – розповідає про цей рецепт господиня.
Читайте також: Суп, салат і десерт: три незвичайні літні страви з кавуна
Потрібно:
- кавун – 2 кг;
- часник – 2-3 зубчики;
- гострий перець – 1 шт (за бажанням);
- кріп – пару гілочок (за бажанням);
Для маринаду:
- вода – 1 л. ;
- цукор – 3-4 ст. л. ;
- сіль – 1 ст. л. ;
- гвоздика – 2 бутона;
- лавровий лист – 2 шт. ;
- чорний перець горошком – 5-7 шт. ;
- чорний запашний перець – 5 шт. ;
- оцет 9% -2-3 ст. л.
Приготування:
1. Вимийте добре кавун. Розріжте на невеликі шматочки. У харчовій контейнер або емальовану каструлю покладіть кавун, чергуючи його часником і кропом.
2. Закип’ятіть воду, додайте спеції, цукор і сіль.Коли цукор і сіль добре розчиняться і вода закипить, влийте оцет.
3. Гарячим маринадом залийте кавун. Зверху накрийте тарілочку і поставте невеликий груз, наприклад банку з водою.
4. Коли маринад в кавуні повністю охолоне, приберіть груз, а ємність накрийте кришкою.
5. Поставте на ніч в холодильник. Через 6-10 годин, кавун повністю буде готовий.
“На смак він виходить солодко-солоний з легкою кислинкою. На бочкові кавуни, не схожий, так як приготування зовсім різне. Зберігається такий кавун близько 3-5 днів в холодильнику. Довше не зберігала, так як у нас він йде в перший же день”, – поділилася Марина Гармаш.
Раніше ми розповідали, як правильно обирати кавун, щоб він був соковитим та смачним.