Українська продюсерка Олена Мозгова поділилась зворушливим спогадом про свого батька – Миколу Мозгового і розповіла про страву, яку він готував для неї в дитинстві.
Про це вона розповіла на власній сторінці у Facebook.
“Зараз це вже шакшука, але колись Тато називав її яєчня-по болгарськи”, – так підписала Мозгова фото.
Вона поділилася спогадами свого дитинства.
“Готувала сьогодні на сніданок і це розбудило спогади дитинства – дерев’яні будиночки в Мелекіне, тепле Азовське море (зараз це окупована територія), велика загальна кухня, де у величезній пательні готувалася та сама яєчня.
Потім її несли на веранду в будиночку, ставили на дошку і кожен, відламуючи шматок хліба, їв, вмочуючи його у смачну та ароматну суміш яєць, помідорів, цибулі, часнику, зелені та болгарського перцю…”, – розповіла Олена.
Також вона згадала, як відпочивала з батьками і їхніми друзями.
“Увечері батьки з друзями сідали за стіл і до пізньої ночі розписували кулю, “переробляючи” гори дуже смачного чорного насіння), а вранці ми з татом на маленькому гумовому човні виходили в море і ловили бичків”, – завершила зворушливу розповідь Мозгова.
Раніше Олена Мозгова поділилася також оригінальним рецептом перекусу. Продюсерка розповіла, як приготувати тост, в якому є “поєднання солоного, солодкого, гострого і трохи пряного”.