Одеський ресторатор і шеф-кухар Савва Лібкін поділився фотографією з донькою та розповів свій секрет того, як можна навчитись ліпити ідеальні вареники.
Відповідним фото він поділився в соціальній мережі Instagram.
Лібкін опублікував допис, до якого додав фото з донькою та порцією наліплених вареників:
“Зайшли з донькою зранку на Дачу (ресторан – “Апостроф”). Зліпили тацю вареників з сиром”.
В контексті цього ресторатор поділився з користувачами секретом того, коли саме вареники можна буде зліпити ідеально:
“Для того що б вареники вийшли ідеальними за моїм досвідом необхідно зліпити від 5 до 10тис. штук”.
“Для того що б навчитися шаткувати мені у 20 років знадобилося приблизно 2 – 2,5 роки. Шеф не дозволяв використовуватися шатківницею, а у той час салат з капусти готували за день приблизно 800 порцій, тобто 90 кілограмів у день. І так за роком рік проходило навчання професії”, – пише Савва Лібкін.
За його словами, зараз донька – Софі – перебуває “на порозі свого самовизначення” та повинна обрати професію. “Вибір професії один з самих відповідальних моментів у житті”, – пише ресторатор та бажає їй спробувати “багато чого”, щоб врешті зробити свій вибір.
Нагадаємо, раніше шеф-кухар Лібкін описав рецепт картоплі, запеченої з оливками. Рецептом “картопляної луски з оливками” ресторатор поділився також на своїй сторінці в Instagram.