Традиційна італійська фокачча – хрумка зверху і м’яка всередині – гідна заміна хлібу. Однак цей хлібець, якого називають “дідом піцци” буде ще смачніший, коли його приготувати з начинкою.
theLime розповідає рецепт приготування фокаччі на сковороді з начинкою із шинки і овочів.
Читайте також: Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.
Цей рецепт дуже простий, фокачча за ним готується дуже легко, до того ж вам не доведеться прибирати на кухні – з приладдя вам знадобиться лише сковорода (найкращий варіант – чавунна).
Обсмажений на сковороді корж треба розрізати навпіл, змастити майонезом і додати шинку та зелень. Мінімум зусиль – і ви отримаєте чудову вечерю чи сніданок.
Для тіста
- Борошно пшеничне 300 г
- Вода 165 мл
- Дріжджі сухі 10 г
- Сіль 6 г
- Олія оливкова Extra Virgin 30 мл
Для начинки
- Шинка 150 г
- Салат, листя за смаком
- Майонез 72% за смаком
- Томат рожевий 2 шт.
Просійте борошно у миску, влийте воду, 20 мл оливкової олії і додайте швидкодіючі дріжджі та сіль, утворену масу перемішайте.
На злегка притрушену борошном поверхню викладіть тісто і добре вимішуйте 2 хвилини, поки воно не стане гладким і еластичним.
Розкачайте тісто відповідно до розміру вашої сковороди і зробіть пальцями заглиблення в тісті, збризніть оливковою олією і змастіть всю поверхню тіста.
Читайте також: Приготуйте котлети з “сюрпризом”: діти точно будуть просити добавки.
На гарно розігріту сковороду викладіть тісто змащеною стороною, злегка притисніть і обсмажуйте на середньому вогні під кришкою 2-3 хвилин.
Після того, як фокачча зарум’янилася з одного боку, переверніть її на інший бік, попередньо змастивши оливковою олією сковороду. Смажте ще 2-3 хвилин під кришкою. Готовність перевіряйте зубочисткою.
Готову фокаччу трохи охолодіть і розріжте на два окремих коржі. Нижню частину злегка змастіть майонезом, викладіть на неї листя салату, порізані кільцями томати і нарізану тонкими слайсами шинку.
Другу половину фокаччі теж змастіть майонезом і прикрийте начинку, верх фокаччі змастіть оливковою олією. Смачного!