8.2 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Фокачча на сковороді – як приготувати італійську страву вдома
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Традиційна італійська фокачча – хрумка зверху і м’яка всередині – гідна заміна хлібу. Однак цей хлібець, якого називають “дідом піцци” буде ще смачніший, коли його приготувати з начинкою.

theLime розповідає рецепт приготування фокаччі на сковороді з начинкою із шинки і овочів.

Читайте також: Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.

Цей рецепт дуже простий, фокачча за ним готується дуже легко, до того ж вам не доведеться прибирати на кухні – з приладдя вам знадобиться лише сковорода (найкращий варіант – чавунна).

Обсмажений на сковороді корж треба розрізати навпіл, змастити майонезом і додати шинку та зелень. Мінімум зусиль – і ви отримаєте чудову вечерю чи сніданок.

Для тіста

  • Борошно пшеничне 300 г
  • Вода 165 мл
  • Дріжджі сухі 10 г
  • Сіль 6 г
  • Олія оливкова Extra Virgin 30 мл

Для начинки

  • Шинка 150 г
  • Салат, листя за смаком
  • Майонез 72% за смаком
  • Томат рожевий 2 шт.

Просійте борошно у миску, влийте воду, 20 мл оливкової олії і додайте швидкодіючі дріжджі та сіль, утворену масу перемішайте.

На злегка притрушену борошном поверхню викладіть тісто і добре вимішуйте 2 хвилини, поки воно не стане гладким і еластичним.

Розкачайте тісто відповідно до розміру вашої сковороди і зробіть пальцями заглиблення в тісті, збризніть оливковою олією і змастіть всю поверхню тіста.

Читайте також: Приготуйте котлети з “сюрпризом”: діти точно будуть просити добавки.

На гарно розігріту сковороду викладіть тісто змащеною стороною, злегка притисніть і обсмажуйте на середньому вогні під кришкою 2-3 хвилин.

Після того, як фокачча зарум’янилася з одного боку, переверніть її на інший бік, попередньо змастивши оливковою олією сковороду. Смажте ще 2-3 хвилин під кришкою. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Готову фокаччу трохи охолодіть і розріжте на два окремих коржі. Нижню частину злегка змастіть майонезом, викладіть на неї листя салату, порізані кільцями томати і нарізану тонкими слайсами шинку.

Другу половину фокаччі теж змастіть майонезом і прикрийте начинку, верх фокаччі змастіть оливковою олією. Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
  2. Які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоб був смачним і не кришився.
  3. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини