Як приготувати запіканку в яблуках

Переможець «МастерШеф. Професіонали»-2 Євген Гребеник як ніхто знається на рецептах сирних запіканок ― одного разу він готував її на шоу. Читайте рецепт сирної запіканки в яблуці від одного з найкращих шеф-кухарів країни просто зараз.

Читайте також: Щоб ласувати взимку – як приготувати варення з дині

Інгредієнти:

Яблука сорту гренні сміт середнього розміру ― 3 шт

Сир 15% (сухий) ― 300 г

Яйця ― 2 шт

Вершки 30% ― 50―70 мл

Фініки або будь-які інші солодкі сухофрукти

Спосіб приготування:

Яблука помити і розрізати вздовж на дві однакові половинки, відтак вирізати насіннєві камери.

Фініки звільнити від кісточок. М’якуш проварити в киплячій воді до повного розм’якшення і подрібнити до стану пюре за допомогою кухонного ножа або блендера.

Сир з’єднати з яйцем та вершками і збити у блендері до стану пишного крему та збільшення маси в об’ємі мінімум на 50%.

У половинки яблук викладати трохи пюре з фініків, зверху за допомогою кондитерського мішка ― сирну масу. Помістити на деко з пекарським папером і запікати в духовці за температури 160―170 °C мінімум 30 хвилин або до повної готовності яблук.

Раніше ми писали, як приготувати запіканку з капустою та кабачками.