Вирощений в Україні Іван-чай можна підготувати таким чином, що він після заварювання буде дуже схожий на цейлонський чорний чай.
Про це розповів шеф-кухар Євген Клопотенко у власному відеоблозі.
Він вказав, що секрет приготування з Іван-чаю “цейлонського” полягає у правильному в’яленні, а не прямій сушці.
“Багато чаїв, які збирають в горах – це зазвичай мікс різних трав, і це смачно. Але саме чай існує там лише один – це Іван-чай. Зазвичай його просто сушать. Але якщо його правильно зав’ялити, то Іван-чай стає на 99% чаєм, а не карпатським збором”, – зазначив кухар.
За його словами, інша технологія підготовки Іван-чаю фактично виводить його з категорії “трав’яних чаїв”.
“Коли ти береш чорний чи зелений чай, заливаєш водою – то всі знають цей смак. Береш трав’яний чай – це інше, адже там трави. Але в Україні існує Іван-чай, і якщо його правильно приготувати, то він стає таким самим, як чай, що на Цейлоні. Для мене це шок”, – додав Клопотенко.
Як писав “Апостроф”, раніше Євген Клопотенко запропонував додавати кавун до популярного в усьому світі гарніру.