2.1 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Мариновані помідори Під снігом – рецепт на зиму
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Мариновані помідори за цим рецептом не тільки смачні, а ще й виглядають дуже красиво. Щоб здивувати взимку своїх гостей ефектною закускою, вам знадобляться лише помідори і часник – саме він виступить в ролі “снігу”.

Як розповіла авторка Youtube-каналу “Кулінарні рецепти від Надії“, приготовлені за цим рецептом помідори можна куштувати вже за 3-4 тижні.

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Це дуже ароматна закрутка, її особливість в особливій пропорції – на 1 кілограм помідорів треба 100 грамів часнику. Тільки так можна досягнути ефекту “снігу” в кожній банці. Однак вам сподобається і сам часник, коли він добре промаринується й стане доповненням до цих дуже смачних помідорів.

Не лякайтеся, що спочатку маринад буде каламутним, згодом він стане прозорим. Уже за 3-4 тижні ці помідори можна куштувати, а закрутки добре зберігаються навіть за кімнатної температури.

Інгредієнти

  • Томати – 1 кг
  • Часник – 100 г

Для маринаду на 1 л води:

  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 80 мл
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Перець чорний, горошок – 8 шт.
  • Перець духмяний, горошок – 6 шт.

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в’ялені помідори в духовці.

Як приготувати “Помідори під снігом”

Підготуємо овочі – помідори слід помити, весь часник натерти на дрібну тертку.

На дно простерилізованої банки треба покласти 2-3 лаврових листки, 5-6 горошин чорного перцю, 2 горошини духмяного перцю. Розкладаємо помідори по банках (часник поки що не кладемо) і заливаємо крутим окропом до верху. Накриваємо кришками та залишаємо на 15-20 хвилин.

Читайте також: Солодкі мариновані сливи за декілька годин – секретний інгредієнт додасть їм пікантності.

Зливаємо окріп з банок у каструлю, він буде майбутнім маринадом. На 1 літр води додаємо по 2 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру та 80 мл оцту. Маринад доводимо до закипання.

Тим часом у банки з помідорами розкладаємо натертий часник. Коли маринад закипить, розливаємо його по банках і закриваємо стерилізованими кришками.

Банки перевертаємо і накриваємо ковдрою, залишаємо утепленими до повного остигання.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте – і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини