23.7 C
Kyiv
Понеділок, 16 Вересня, 2024

У Німеччині подружжю висунули звинувачення через убивство двох українок та викрадення новонародженої
(www.radiosvoboda.org)

Найпопулярніші

Прокуратура Мангейма в Німеччині звинуватила подружню пару у справі про вбивство української біженки та її матері. Мотивом подвійного вбивства було «давнє бажання мати доньку», йдеться в заяві прокурорів. Імовірно, пара потоваришувала з вагітною українською біженкою та її матір’ю, а згодом убила їх після народження дитини, щоб видати її за свою. За версією прокурорів, жертвам під час походу до ресторану перед убивством підмішали седативні препарати.

Про вбивство двох українських біженок у Німеччині стало відомо на початку березня. Поліція знайшла тіло 27-річної Маргарити Разаз 12 березня: його виявили на греблі на річці Рейн біля міста Гоккенгайм. Через кілька днів, 19 березня 2024 року, поліцейські водолази знайшли тіло її матері, 51-річної Марини Стеценко в озері неподалік Бад-Мінгольсгайма.

У Маргарити наприкінці січня народилася дочка Міа, їй на момент убивства матері було лише п’ять тижнів.

У вбивстві біженок звинувачують подружню пару на імена Інна та Марко. Інні, за даними поліції, 43 роки, вона уродженка Росії та працює на адміністративній позиції. Її чоловікові Марко 44 роки, він громадянин Німеччини та працював м’ясником. У них було троє дітей, усі хлопчики, а також троє собак. Сусіди описують пару як «зразкових» батьків, які добре дбали про дітей, а також як ввічливих та приємних у спілкуванні людей.

Як ідеться в обвинувальному висновку, обвинувачені Інна та Марко вирішили вбити 27-річну Маргариту та її 51-річну матір Марину за кілька тижнів після народження у Маргарити дитини. Згідно з обвинуваченням, 6 березня під час відвідин ресторану пара «таємно підсипала» обом жінкам седативні препарати. Коли Марині Стеценко стало зле, подружжя вдало, що везе її до лікарні. Маргариту та її новонароджену доньку вони відвезли додому.

Після цього Марко, ймовірно, вбив Марину, яка знепритомніла, на озері в Бад-Шенборні – він кілька разів ударив її по голові невстановленим предметом. Згодом пара повідомила Маргариті, що у її матері стався серцевий напад, і вона перебуває у лікарні. Через деякий час обвинувачений убив і Маргариту щонайменше трьома ударами по голові і намагався спалити її тіло. Потім Інна та Марко поїхали додому разом із новонародженою дівчинкою Маргарити.

Колеги, які працювали з Марком у м’ясній лавці, розповіли Daily Mail, що за кілька днів до вбивств він хвалився тим, що у нього народилася дитина, яка нібито все ще перебуває у відділенні інтенсивної терапії.

Один із сусідів також розповів таблоїду Bild: «У пари троє синів, чоловік сказав мені в грудні, що в січні у них народиться дівчинка. Він з гордістю показав мені рожеву дитячу шапочку для дитини. Я був здивований, тому що його дружина зовсім не виглядала вагітною. Але я б ніколи не очікував (від них) такого злочину».

Обвинувачені перебувають під вартою. Їм висунуті звинувачення за двома статтями про вбивство у складі групи та статтю про викрадення неповнолітнього.

Маргариті Разаз на момент убивства було 27 років. Вона та її мати Марина Стеценко народилися на Полтавщині, але жили в Харкові. Влітку 2023 року Маргарита разом із матір’ю поїхала до Словаччини. На той момент вона вже була вагітною, але з батьком дитини не спілкувалася. Через кілька місяців обидві жінки переїхали до Німеччини, де отримали тимчасовий захист і жили в притулку для біженців в окрузі Рейн-Неккар. Збережені повідомлення в групах допомоги біженцям у соцмережах свідчать, що Маргарита шукала в Німеччині пологовий будинок, а також тих, хто міг би їй допомогти в оформленні документів на дитину.

Одна зі знайомих Маргарити розповіла «24 каналу», що тоді українка познайомилася із сімейною парою Інною та Марко. Інна відгукнулася на повідомлення українки, після чого Маргарита стала регулярно спілкуватися з парою: вона розповідала знайомим, що Інна з чоловіком всюди її возили та допомагали з оформленням документів, необхідних для отримання допомоги в Німеччині.

Радіо Свобода

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини