Смак цієї простої і дешевої закуски може здивувати всіх: помідори в капусті на зиму це цікава на вигляд і багата вітамінами заготівля. Ба більше – ви отримаєте дві страви відразу – смачні помідори і салат з капусти.
Рецептом закуски поділилася авторка Youtube-каналу “Куховаримо разом”.
Читайте також: Мариновані помідори з часником “Під снігом” – цей рецепт проситимуть усі.
Це дуже смачна і популярна закуска на зиму, до якої входить маринована капуста та помідори. Їх ми будемо перекладати в банках шаром капустяного салату з морквою, часником і свіжою зеленню – петрушкою та кропом. Приготування цього салату не забере багато часу, а взимку ви будете насолоджуватися її чудовим смаком.
Інгредієнти на 8 літрових банок
- Капуста білоголова – 2 кг
- Томати – 2.5 кг
- Морква – 400 г
- Часник, зубчики – 8 шт.
- Перець чорний, горошок – 24 шт.
- Лавровий лист – 8 шт.
- Кріп, пучок –1 шт.
- Петрушка, пучок – 1 шт.
Для маринаду
- Вода – 4 л
- Сіль кам’яна – 100 г
- Цукор – 400 г
- Оцет 9% – 300 мл
Приготування
Підготуйте овочі – помідори і зелень промийте та обсушіть, моркву почистьте й натріть, часник почистьте й наріжте пластинками, а капусту тонко нашаткуйте.
З капусти, моркви і часнику готуємо салат, всі інгредієнти складаємо у велику миску і добре перемішуємо.
Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.
У чисті літрові банки на дно кладемо горошини чорного перцю, лаврові листки, по 3 гілочки петрушки й по дві гілочки кропу. Потім викладаємо помідори, які накриваємо зверху шаром капусти, злегка притискаємо. Далі знову – помідори і капуста, аж допоки банки не будуть заповнені до верху.
Заливаємо банки окропом, накриваємо стерилізованими кришками, укутуємо ковдрою й залишаємо на 20 хвилин.
Після цього воду з банок зливаємо у каструлю та доводимо її до кипіння. Знову заливаємо цією водою помідори та знову залишаємо банки під ковдрою ще на 20 хвилин.
Наступний етап – готуємо маринад. Воду з банок зливаємо у каструлю, додаємо сіль, цукор, оцет і добре перемішуємо, щоб цукор і сіль розчинилися.
Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в’ялені помідори в духовці.
Далі маринад слід довести до кипіння та залити ним капусту з помідорами до самого верху.
Банки закручуємо герметично кришками, перевертаємо, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного остигання.
Смачного!