23.7 C
Kyiv
Понеділок, 16 Вересня, 2024

До 1140-річчя Житомира у Магістраті відкрили святкову експозицію
(1.zt.ua)

Найпопулярніші

Житомир святкує День міста

Цими вихідними, 7-8 вересня, у Житомирі відбуваються заходи, присвячені 1140-річчю міста. Одним із головних пунктів святкової програми стало відкриття експозиції у Магістраті на Замковій горі.

Концерти перенесли через обстріли

Зазначимо, що заплановані раніше благодійний концерт у Ботанічному саду та виступ чотирьох оркестрів у драматичному театрі були перенесені на невизначений термін через масові обстріли українських міст та негативну реакцію мешканців Житомира у соцмережах.

Святкові активності на Михайлівській

Натомість, 7 вересня на пішохідній вулиці Михайлівській відбулися виставка виробів майстрів народної творчості, створені фотозони, дитячі локації та інші заходи для всієї родини.

Експозиція у Магістраті до 1140-річчя міста

У Магістраті на Замковій горі (вул. Кафедральна, 3) 7 вересня відкрили тематичну експозицію, присвячену 1140-річчю Житомира. Відвідати її можна буде щодня протягом вересня з 11:40 до 19:00. На вихідних також будуть проводитись лекторії.

Що можна побачити на виставці

Серед експонатів представлені історично-культурні локації, що включають музейні й художні простори, архіви та читацькі зони. Окрема частина експозиції присвячена Маріуполю. Відвідувачі зможуть ознайомитися з архівними документами, картинами, що зображують визначні будівлі та місця Житомира, а також з експозицією, присвяченою життєвому шляху відомих особистостей, чия діяльність була пов’язана з містом.

Військові артефакти і колекції

Однією з найбільш цікавих частин виставки є військові артефакти з музею ДШВ ЗСУ, а також унікальна колекція шевронів, зібрана 8-річним житомирянином Романом Масляковим.

1.zt.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини