23.7 C
Kyiv
Понеділок, 16 Вересня, 2024

У Білорусь з Росії вперше залетів новий тип дрона
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

В ніч на суботу, 7 вересня, до Білорусі знову залетіли російські безпілотники. Щонайменше 8 БПЛА перетнули повітряний простір РБ, серед яких також вперше помітили російський БпЛА типу Supercam.

Про це повідомляє Telegram-канал “Беларускі Гаюн”.

В мережі повідомили, що це вперше російський БпЛА Supercam зайшов у повітряний простір Білорусі:

“За ніч з 6 на 7 серпня 2024 року на територію Білорусі залетіли не менше семи дронів-камікадзе типу Shahed та, ймовірно, вперше зайшов також розвідувальний російський БпЛА типу Supercam”.

Зауважують, що перший «шахед» зайшов з Чернігівської обл. України в напрямку Лоєва близько 23:20, проте вже через 40 хвилин вилетів назад.

Рух інших безпілотників у повітряному просторі Білорусі фіксували в наступні години: “Подальші заходи «шахедів» були приблизно о 02:45, 03:10, 03:37, 03:49, 05:16, 05:54. А близько 08:13 у Білорусь залетів розвідувальний БПЛА типу Supercam”.

Також відомо, що один “шахед” тримав курс в бік Литви та перебував за 70 км від кордону:

“Крім заходів у Гомельську область, минулої ночі один із «шахедів» залетів і в Брестську обл. приблизно о 05:16 у районі Пінська і продовжив рух на північ. Цей «шахед» зайшов у Гродненську область (уперше за весь моніторинг) і долетів до самих Корелічів і Новогрудка, тримаючи курс у напрямку кордону з Литвою. Цей шахед міг пролетіти над Білоруссю на північ ≈200 км, що з ним траплялося далі – невідомо”.

Протягом усієї ночі в небі над Білоруссю працювали винищувачі та вертольоти. Загалом, за даними “Беларускі Гаюн”, винищувачі 4 рази злітали з аеродрому Барановичі, а гелікоптери – два рази.

В контексті того, що авіацію помічали не лише на півдні країни, а й на півночі, припускають наступне: “… це може свідчити про те, що до півночі країни міг долетіти не один, а два “шахеди”.

Раніше “Апостроф” писав, як у Білорусі вже відчувають наслідки війни в Україні. На територію країни зносить дим від пожеж, які виникли внаслідок бойових дій між українською армією та російськими окупантами. Дим помітили у Гомелі вранці 7 вересня.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини