6
Цибулеве лушпиння активно використовують на городі, а також як натуральний харчовий барвник. Часникове лушпиння не набагато гірше за своїми корисними властивостями. Замість того, щоб викидати його у відро для сміття можна використовувати лушпиння з користю. Ось кілька потрібних варіантів.
Подробиці
Часникове лушпиння – це досить цінний продукт, що дозволяє продовжити термін зберігання та свіжість овочів та фруктів.
Ось як його використовувати:
- При чищенні часнику лушпиння потрібно залишати на зберігання так, щоб воно підсихало. Коли збереться достатньо відходів, ними можна посипати овочі або фрукти. Так запаси, що зберігаються в коморі і в холодильнику, пролежать і не втратить своєї свіжості на кілька днів довше;
- Ще один спосіб отримати користь їх залишків рослини – це приготувати органічний спрей для боротьби зі шкідниками. Можна використовувати в цьому рецепті лушпиння від часнику і цибулі, які потрібно скласти в каструлю або іншу відповідну ємність. Заливаємо водою, доводимо до кипіння та кип’ятимо 20 хвилин на слабкому вогні. Потім залишаємо охолонути, відціджуємо та переливаємо настій у пульверизатор.
Спрей дозволяє боротися з павутинним кліщем і попелицею, для чого обробку проводять двічі на тиждень.