19.6 C
Kyiv
Вівторок, 17 Вересня, 2024

На фронті сьогодні вже 95 зіткнень, найгарячіше

Найпопулярніші

На фронті від початку доби відбулися 95 бойових зіткнень, найгарячіше зараз на Курахівському та Покровському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 16:00 неділі, 8 вересня.

«Сили оборони України стримують наступ російських окупантів. Терористи продовжують руйнувати українські міста і села авіаційними та артилерійськими ударами. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 95. Найгарячіше зараз на Курахівському та Покровському напрямках. Сили оборони вживають усіх необхідних заходів для недопущення прориву оборони», – йдеться в повідомленні.

За даними Генштабу, сьогодні армія РФ активізувала застосування авіації по прикордонних районах Сумської області. На даний час відомо про сім авіаційних ударів із застосуванням 16 керованих авіаційних бомб. Зокрема, під ударами ворога опинилися райони населених пунктів Ямпіль, Береза, Бачівськ, Княжичі, Кіндратівка, Первомайське та місто Суми.

Читайте також: Бійці Сил спецоперацій і ГУР знищили дронами російську самохідну артустановку

На Куп’янському напрямку російські війська 11 разів безуспішно намагалися штурмувати позиції Сил оборони поблизу Синьківки, Степової Новосілки, Глушківки, Лозової та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував у районах Невського, Новосадового, Торського, Діброви та Чернещини. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується вже дев’ять боєзіткнень, досі триває три. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку армія РФ не полишає спроби прорвати оборону, проте, отримує гідну відсіч від українських захисників. Так, поблизу Верхньокам’янського та Григорівки загарбники п’ять разів намагались потіснити українські підрозділи, два штурми наразі тривають.

На Краматорському напрямку від початку доби російські війська п’ять разів намагалися вибити підрозділи Сил оборони із займаних позицій. Поблизу Андріївки та Кліщіївки ворожі атаки відбито, також відбулось три штурми поблизу Майського, один із них досі триває.

На Торецькому напрямку ворог за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації 12 разів атакував позиції українських військ. На даний час триває боєзіткнення поблизу Неліпівки.

На Покровському напрямку ситуація залишається напруженою. В районах Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Гродівки, Новогродівки, Селідового та Михайлівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 23 штурми українських позицій. Тривають бої в шести локаціях.

На Курахівському напрямку від початку доби ворог 19 разів атакував українські підрозділи. Намагався просунутися поблизу Красногорівки, Долинівки, Українська, Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку Сили оборони відбили дві штурмові дії армії РФ у бік Водяного, один бій ще триває.

На Оріхівському напрямку в районі Малої Токмачки та Роботиного російські військові два рази намагалися просунутися вперед, але отримали жорстку відсіч. Також ворог застосовував авіацію по Лобковому.

Читайте також: Кіберфахівці ГУР атакували низку російських ресурсів, причетних до ведення війни

Як зауважили у Генштабі, командування ЗСУ вживає всіх необхідних заходів для стримування наступу ворога та стабілізації обстановки.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за тиждень знищили 8960 російських загарбників та 1136 одиниць ворожої техніки та озброєння, а також 31 ракету, понад три сотні безпілотників РФ та дві системи ППО.

ukrinform.ua

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини