-0.7 C
Kyiv
Середа, 18 Грудня, 2024

Аджика з буряка і болгарського перцю
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Досвідчені господині знають десятки рецептів аджики і з задоволенням її готують. Ця закуска, як відомо, складається з помідорів, солодкого і гострого перців, часнику та спецій. Але прийшов час ламати стереотипи – приготуйте аджику з буряка і болгарського перцю, її смак вас здивує.

Рецептом приготування поділилася авторка відеоблогу в Youtube “Інна // Моє подвір’я”.

Читайте також: Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.

Хоча класична аджика готується з помідорів, авторка рецепта пропонує приготувати її з буряка, що дуже несподіваний варіант. За її словами, бурякова аджика буде легкою і негострою, тому за бажанням до неї можна додавати мелений гострий перець або свіжий чилі.

Інгредієнти

  • Буряк – 1 кг
  • Перець болгарський червоний – 1 кг
  • Часник – 100 г
  • Паприка – 20 г
  • Соус томатний – 240 г
  • Сіль кам’яна – 2 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Олія – 100 мл

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Як зробити аджику з буряка і болгарського перцю

Овочі чистимо, миємо і нарізаємо скибочками. Перекручуємо їх через м’ясорубку і складаємо все у каструлю. До овочевої маси додаємо сіль і цукор, перемішуємо і варимо на помірному вогні 30 хвилин після закипання, періодично помішуючи.

Через 30 хвилин додаємо решту інгредієнтів – оцет, олію і томатний соус, перемішуємо і готуємо аджику до готовності овочів (приблизно ще 30 хвилин). За потреби додаємо ще спецій на смак.

Тим часом простерилізуємо банки й кришки. У чисті і сухі банки складаємо киплячу аджику і герметично закриваємо кришками. Закутаємо банки ковдрою і залишаємо до повного остигання.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте – і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Хіт сезону: як приготувати в’ялені помідори в духовці.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини