Досвідчені господині знають десятки рецептів аджики і з задоволенням її готують. Ця закуска, як відомо, складається з помідорів, солодкого і гострого перців, часнику та спецій. Але прийшов час ламати стереотипи – приготуйте аджику з буряка і болгарського перцю, її смак вас здивує.
Рецептом приготування поділилася авторка відеоблогу в Youtube “Інна // Моє подвір’я”.
Читайте також: Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.
Хоча класична аджика готується з помідорів, авторка рецепта пропонує приготувати її з буряка, що дуже несподіваний варіант. За її словами, бурякова аджика буде легкою і негострою, тому за бажанням до неї можна додавати мелений гострий перець або свіжий чилі.
Інгредієнти
- Буряк – 1 кг
- Перець болгарський червоний – 1 кг
- Часник – 100 г
- Паприка – 20 г
- Соус томатний – 240 г
- Сіль кам’яна – 2 ст. л.
- Цукор – 5 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Олія – 100 мл
Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.
Як зробити аджику з буряка і болгарського перцю
Овочі чистимо, миємо і нарізаємо скибочками. Перекручуємо їх через м’ясорубку і складаємо все у каструлю. До овочевої маси додаємо сіль і цукор, перемішуємо і варимо на помірному вогні 30 хвилин після закипання, періодично помішуючи.
Через 30 хвилин додаємо решту інгредієнтів – оцет, олію і томатний соус, перемішуємо і готуємо аджику до готовності овочів (приблизно ще 30 хвилин). За потреби додаємо ще спецій на смак.
Тим часом простерилізуємо банки й кришки. У чисті і сухі банки складаємо киплячу аджику і герметично закриваємо кришками. Закутаємо банки ковдрою і залишаємо до повного остигання.