Східна закуска бабагануш — це варіант відомої всім баклажанної ікри, однак її текстура більше схожа на пасту, а смак більш яскравий за рахунок спецій.
theLime пропонує приготувати бабагануш за рецептом відомого українського фудблогера Євгена Клопотенка.
Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи – рецепт бабусі Савви Лібкіна.
Класичний варіант закуски бабагануш — запечені баклажани, перебиті в блендері зі спеціями, лимонним соком і тахіні, пастою з кунжуту.
“Коли я вперше скуштував бабагануш, то мої рецептори збожеволіли від цього смаку. Я відмовлявся вірити, що баклажани можуть бути такими смачними. Весь секрет криється у запіканні. Треба, щоб овочі добрісінько так підгоріли у духовці”, – розповів Клопотенко.
Інгредієнти:
- 2-3 баклажана
- 2-3 зубчики часнику
- 2-3 ст. л. оливкової олії (+ скропити баклажани перед запіканням)
- 1 ч. л. паприки копченої за смаком зелень кропу, петрушки або кінзи
- 2 ст. л. пасти тахині
- Сік ½ лимона за смаком
- Сіль
- Чорний перець
Читайте також: Баклажанна ікра по-бесарабськи — рецепт від шеф-кухаря.
Баклажани добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Викладіть їх на деко чи у форму і густо наколіть зубочисткою чи виделкою. Скропіть оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230-240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів повинна добре підгоріти.
Виберіть ложкою м’якоть баклажанів у миску, додайте 2-3 зубчики часнику, сіль і перець за смаком, 2 ст. л. пасти тахині, сік половини лимона і 1 ч. л. копченої паприки.
Добре перебийте масу блендером до однорідності. Подрібніть зелень петрушки, кропу або кінзи і додайте до бабагануша.
При подачі додайте 2-3 ст. л. оливкової олії і злегка притрусіть паприкою.
Подавайте бабагануш охолодженим з пітою, лавашем, крекерами або сухариками.