-0.7 C
Kyiv
Четвер, 19 Грудня, 2024

Бабагануш з баклажанів – рецепт Євгена Клопотенка
(apostrophe.ua)

Найпопулярніші

Східна закуска бабагануш — це варіант відомої всім баклажанної ікри, однак її текстура більше схожа на пасту, а смак більш яскравий за рахунок спецій.

theLime пропонує приготувати бабагануш за рецептом відомого українського фудблогера Євгена Клопотенка.

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи – рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Класичний варіант закуски бабагануш — запечені баклажани, перебиті в блендері зі спеціями, лимонним соком і тахіні, пастою з кунжуту.

“Коли я вперше скуштував бабагануш, то мої рецептори збожеволіли від цього смаку. Я відмовлявся вірити, що баклажани можуть бути такими смачними. Весь секрет криється у запіканні. Треба, щоб овочі добрісінько так підгоріли у духовці”, – розповів Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 2-3 баклажана
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2-3 ст. л. оливкової олії (+ скропити баклажани перед запіканням)
  • 1 ч. л. паприки копченої за смаком зелень кропу, петрушки або кінзи
  • 2 ст. л. пасти тахині
  • Сік ½ лимона за смаком
  • Сіль
  • Чорний перець

Читайте також: Баклажанна ікра по-бесарабськи — рецепт від шеф-кухаря.

Баклажани добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Викладіть їх на деко чи у форму і густо наколіть зубочисткою чи виделкою. Скропіть оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230-240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів повинна добре підгоріти.

Виберіть ложкою м’якоть баклажанів у миску, додайте 2-3 зубчики часнику, сіль і перець за смаком, 2 ст. л. пасти тахині, сік половини лимона і 1 ч. л. копченої паприки.

Добре перебийте масу блендером до однорідності. Подрібніть зелень петрушки, кропу або кінзи і додайте до бабагануша.

При подачі додайте 2-3 ст. л. оливкової олії і злегка притрусіть паприкою.

Подавайте бабагануш охолодженим з пітою, лавашем, крекерами або сухариками.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте – і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати “родзинку” грузинської кухні.
  3. Хіт сезону: як приготувати в’ялені помідори в духовці.

Апостроф

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини