0.4 C
Kyiv
Середа, 15 Січня, 2025

Як приготувати одеську ікру із баклажанів – Володимир Ярославський розповів секрети
(zprz.city)

Найпопулярніші



Цікавий рецепт одеської ікри

За рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського ця одеська ікра з баклажанів буде з приємним підкопченим смаком. Баклажани, перець і помідори для неї можна обсмажити на грилі або на чавунній сковороді. Додатково потрібні часник і цибуля.

Приготуйте одеську ікру з баклажанів — це дуже смачно!

Читайте також: До сиру, м’яса та вина – незвичайний рецепт маринованого винограду


Готові овочі треба почистити й дрібно нарізати. Цибулю, яка в ікру з баклажанів додається свіжою, треба полити невеликою кількістю бальзамічного оцту для пікантного смаку.

Інгредієнти:









  • Баклажани 3 шт
  • Перець болгарський червоний 4 шт
  • Томати 2 шт
  • Часник 3 зубчики
  • Цибуля червона 0,5 шт
  • Зелень 30 г
  • Олія соняшникова 80 мл
  • Оцет бальзамічний 20 мл
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

Запечіть баклажани. Баклажани проткніть виделкою в декількох місяцях, відріжте плодоніжки та дуже добре запечіть на великому вогні.

Вдома це можна зробити на електрогрилі чи сухій чавунній сковорідці з чотирьох боків аж до паленої шкірки — тоді отримаємо приємний підкопчений смак!

Запечіть перець. Перець також запечіть або просто спаліть шкірку: розріжте навпіл, видаліть насіння, шкірку трішечки змастіть олією і припаліть на вогні — тоді він краще чиститься.

Підсмажте помідори. Томати теж підсмажте швидко на великому вогні, щоб знялася шкірка.

Очистьте овочі. Овочам, які зняли з вогню, дайте трішки охолонути, потім очистьте від шкірки і дрібненько посічіть ножем.

Подрібніть часник, цибулю і зелень (можна прямо зі стеблами — вони хрумтять і в них більше смаку), цибулю — як забажаєте.

Цибулю збризніть бальзамічним оцтом. Поєднайте все у великій місці, додайте олії та солі, ретельно перемішайте.

Раніше ми розповідали, як приготувати соус “солодкий чилі” за рецептом господині із Запоріжжя Марини Гармаш.


ZPRZ.CITY

Цікаве

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Останні новини