Батьківщина борщу – це Україна, а тому, як не українським кухарям знати всі тонкощі та хитрощі приготування цієї першої страви.
Однак ніколи б не подумала, що саме зажарка зможе зіпсувати смак борщу. Як стверджує український шеф-кухар одного з ресторану через зажарку борщ виходить занадто жирним.
Також він розповів, як саме потрібно варити український борщ.
Для приготування цієї першої страви в основному використовується м’ясний бульйон, до якого додаються овочі (капуста, картопля), а також овочева зажарка.
Однак, зажарка – це овочевий аналог м’яса, її використовують, щоб бульйон вийшов більш насиченим, наваристим і жирним. М’ясний бульйон + зажарка – це вже занадто жирно і не смачно.
Такий “зіпсований” борщ не зможуть врятувати жодні приправи, соуси та заправки. Більше того, якщо засмажка ще підгоріла, то борщ вийде ще несмачніший, із зайвою кислинкою.
Щоб борщ вийшов смачнішим, шеф-кухар рекомендує готувати зажарку для нього трохи інакше.
Як готувати зажарку в борщ
Отже, правильна зажарка для борщу готується без олії. Тушити овочі: моркву, буряк і цибулю потрібно з додаванням води або бульйону.
Як Вам думка українського шеф-кухаря?
А як Ви готуєте борщ – із зажаркою чи без?
Діліться своєю думкою у коментарях.